« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PROTIV MILINOVIĆA

Ivo Josipović traži pravdu za zagrebačke bolnice

VIDEO - Josipović je posjetio Dječju bolnicu Srebrnjak koja bi zbog spajanja sa sv. Duhom mogla izgubiti 30 milijuna eura iz europskih fondova

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Ranko Šuvar/Cropix/Infopunkt)
Više o

Srebrnjak

,

Darko Milinović

,

Boris Šprem

,

Ivo Josipović

,

kupusov list

,

Indie KSET Festival

,

Kris Kristofferson

Predsjednik Ivo Josipović danas je posjetio Dječju bolnicu Srebrnjak te izjavio da su promjene statusa zagrebačkih bolnica u nadležnosti grada, a ne države, pa je ministarstvo zdravstva moralo razgovarati s predstavnicima grada o spajanju bolnica. Odgovarajući na pitanje znači li njegov posjet bolnici potporu SDP-u, koji je na vlasti u Zagrebu, naglasio je da uspješnost projekata nikad ne ocjenjuje prema stranačkoj pripadnosti.

Predsjednik je rekao da nikome nije u interesu izgubiti 30 milijuna eura iz europskih predpristupnih fondova za budući Centar kompetencije za translacijsku medicinu u Dječjoj bolnici Srebrnjak, što bi se moglo dogoditi ako se bolnica na Srebrenjaku pripoji bolnici sv. Duh.

Ravnatelj bolnice na Srebrnjaku Boro Nogalo kaže da pripreme za projekt centra idu svojim smjerom, ali da bi spajanje bolnica sve dovelo u pitanje jer Srebrnjak više ne bi bio pravna osoba, što bi promijenilo njegov status i u okvirima EU, pa više ne bi mogli računati na sredstva iz pretpristupnih fondova.

>> Spajanje DB Srebrnjak s bolnicom Sv. Duh donijet će nove troškove

Nogalo je i oštro kritizirao ministra Milinovića, čije je metode ocijenio kao diktaturu demokracije.

Predsjednik zagrebačke gradske skupštine Boris Šprem novinarima je izjavio kako očekuje da će predsjednik uvjeriti ministra Milinovića u moguću štetu koju će izazvati spajanje bolnica.

Josipović je novinarima rekao da se namjerava sastati s ministrom Milinovićem te kako bi želio, da mu ministar bude domaćin prigodom skorašnjeg posjeta Lici. (Infopunkt/metro-portal)

08.09.2010. 17:00:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh