« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Zagrebačka županija trebala bi postati ekološki značajno područje

Zabrana uporabe GMO sjemena i proizvodnja GMO hrane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

GMO

,

ekološko područje

,

revizija

,

poduzetničke zone

Poglavarstvo Zagrebačke županije smatra da bi ta županija trebala biti proglašena ekološki značajnim područjem, pa ako takvo stajalište podupre Županijska skupština, na području Zagrebačke županije zabranit će se uporaba sjemena proizvedenoga iz genetski modificiranih organizama i njihovih sastavnih dijelova, kao i proizvodnja genetski modificirane hrane.

Jedna je to od tema o kojima je Poglavarstvo Zagrebačke županije raspravljao na jučerašnjoj sjednici, a o čijim je zaključcima danas izvijestilo priopćenjem.

Tako je na sjednici rečeno da je Državni ured za reviziju utvrdio da je nalaz revizije Zagrebačke županije za prošlu godinu bezuvjetan. Državni ured za reviziju radio je od 21. travnja do 10. srpnja ove godine na reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Zagrebačke županije.

Ističe se da je bezuvjetan nalaz Zagrebačka županija imala i u 2006.

Na sjednici Poglavarstva utvrđen je i tekst poziva gradovima i općinama za dodjelu financijskih sredstava za poticanje osnivanja i razvoja poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji. Natječaj za dodjelu tri milijuna kuna bespovratnih sredstava bit će raspisan krajem ovoga tjedna, a bit će otvoren do 3. listopada.

Poglavarstvo je prihvatilo i Ugovor o provedbi projekta izgradnje nove škole na Plešivici za koji će Županija izdvojiti 3,6 milijuna kuna.

Zagrebačka županija će i ove godine organizirati tradicionalnu manifestaciju "Dani hrane Zagrebačke županije i grada Zagreba 2008." te će se u tu svrhu izdvojiti 180.000 kuna. (HINA)

16.09.2008. 14:53:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh