« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
NAJAVE

Zagrebačka filharmonija izvodi Carminu Buranu za Dan grada Zagreba

Proslava Dana Grada Zagreba svoje će ovogodišnje finale imati svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije u prekrasnom ambijentu Parka dr. Franje Tuđmana u subotu, 30. svibnja 2015.g. s početkom u 20.30 sati

Sjajna opera za Dan grada Zagreba
Sjajna opera za Dan grada Zagreba (Arhiva)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Dan grada Zagreba

,

Carmina Burana

Nakon grandioznih koncerata Zagrebačke filharmonije u povodu Dana grada Zagreba na zagrebačkim fontanama i na Tomislavcu, uoči Dana branitelja ovogodišnji će se koncert održati u Parku dr. Franje Tuđmana. Revitalizacija ovog parka, kao i oživljavanje mnogobrojnih atraktivnih gradskih lokacija raznovrsnim programima, postali su stalan dio kulturne ponude i tradicije kako za građane, tako i za mnogobrojne turiste i posjetitelje naše metropole.

Zagrebačka filharmonija priprema posebnu glazbenu poslasticu - na koncertu u subotu, 30. svibnja, izvest će glasovitu Carminu Buranu Carla Orffa. Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija uz vokalne soliste: sopranisticu Antoniu Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića te zborove: Ivan Goran Kovačić, Zvjezdice, Dječji operni zbor i zbor Muzičke akademije u Zagrebu.
Nakon svečanog koncerta u povodu otvaranja nove zgrade Muzičke akademije u rujnu prošle godine, suradnja Zagrebačke filharmonije i zagrebačke Muzičke akademije se nastavlja i na koncertu za Dan grada. Iznimni studenti Akademije - dirigent Veton Marevci, te solisti Antonia Dunjko i Florijan Tavić dobili su priliku svojim nastupima uveličati izvedbu Carmine Burane.
Bit će to događaj od posebne važnosti, osobito u svijetlu ulaska grada Zagreba u drugi krug prestižnog natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Ulaz na koncert je slobodan za sve posjetitelje. U slučaju kiše koncert će se, u istom terminu, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.  

27.05.2015. 11:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh