« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
HIBRIDNI TAXI

Zagreb uskoro dobiva svoj prvi ekološki taksi

Toyotinim će hibridom Priusom, koji je smanjio emisiju štetnih plinova za više od 50 posto u odnosu na druge automobile, vjeruju osnivači Eko Taxija

Fotografija vijesti
Više o

ekologija

,

ekološki taksi

,

Eco Taxi

Najomiljenije vozilo hollywoodskih glumaca, onih koji su ekološki osviješteni, u koji se ubrajaju, među ostalim, i Leonardo Dicaprio i Cameron Diaz, za nepuna dva mjeseca postat će dostupno i Zagrepčanima. Naime, na ulice metropole stiže ekotaksi, prva taksi tvrtka u svijetu koja isključivo ima hibridne automobile, piše Večernji.hr.

Nedostižne cijene Cammea

Toyotinim će hibridom Priusom, koji je smanjio emisiju štetnih plinova za više od 50 posto u odnosu na druge automobile, vjeruju supruzi Mladenka i Vjekoslav Marijanović, osnivači Eko Taxija, osvojiti srca Zagrepčana i ponuditi im "zelenu" alternativu" prijevoza. Investicija od 15 milijuna kuna, smatra Vjekoslav Marijanović, isplatit će se na duge staze. Novac koji je uložio zaradio je kao ugostitelj hotelijer i prvi uvoznik Duracell baterija u Hrvatskoj. Međutim, ne očekuje zaradu preko noći. Cijene Cammea, iskren je, za njegovu će tvrtku biti nedostižne. Njihovi klijenti bit će oni građani koji već sada prilagođavaju svoje živote (ne)prilikama koje nas očekuju zbog klimatskih promjena i skorog nestanka fosilnih goriva.

Traže do 120 vozača

A uskoro počinje i zapošljavanje u ekološki osviještenoj obiteljskoj tvrtki. Traži se od 100 do 120 vozača, muškaraca i žena, za vozila koja do brzine od 50 kilometara na sat koriste isključivo električnu energiju. Baterije se pune kočenjem, a prosječna potrošnja goriva u gradskoj vrevi ne prelazi pet litara na 100 kilometara. Za buduće zaposlenike već se priprema odjeća, ležerna i ekološka.

- Želimo biti premijum klasa sa zadovoljnim zaposlenicima - kaže Mladenka Marijanović te dodaje da će se cjelokupan vozni park obnavljati svake dvije godine.

29.07.2011. 16:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh