« Zagreb
objavljeno prije 12 godina
GORNJI GRAD

U nedjelju se otvara Ljetno kino Gradec

Prvi film u programu je Oskarom nagrađeni britanski film "Kraljev govor" Toma Hoopera, s Colinom Firthom u glavnoj ulozi

Fotografija vijesti
Više o

ljeto u Zagrebu

,

kino program

,

Ljetno kino Gradec

I ove će se godine na zagrebačkom Gornjem gradu održati Ljetno kino Gradec, za vrijeme kojeg će se prikazati više od 40 filmova, piše Hina. Festival će trajati između 31. srpnja i 4. rujna, a program će biti vrlo šarolik.

Prvi film u programu je Oskarom nagrađeni britanski film "Kraljev govor" Toma Hoopera, s Colinom Firthom u glavnoj ulozi, a prikazat će se i neki od najuspješnijih filmova s prošlogodišnjeg kino repertoara. Za Zagrepčane, ali i turiste, priredit će se projekcije, među ostalim, filmova "John Lennon - Dečko koji ne obećava", animiranog dokumentarno-igranog filma "Koji k... uopće znamo", japanskog "Odlasci" Yoyira Takite, "Svi na Woodstock" Anga Leea, "Machete" Roberta Rodrigeza, "Veži me" Pedra Almodovara, "Još jedna godina" Mikea Leigha, mađarski "Pustolovi" Bele Paczolaya, "Biutiful" Alejandra Gonzalesa Inarritua, biografskih filmova o Che Guevari, turskog "Med" Semiha Kaplanoglua", "Granice kontrole" Jima Jarmuscha i "Negdje" Sofije Coppole.

U tom "kinu s milijun zvjezdica pod otvorenim nebom", koje je prošloga ljeta bilo izuzetno dobro posjećeno, uz novije američke i filmove europskih kinematografija prikazat će se i mala retrospektiva filmova s prošlogodišnjeg Vukovar Film Festivala.

Po riječima Mirana Hadžija Veljkovića iz "Kraljeva ulice", organizatora te kulturne i turističke manifestacije, u Ljetnom kinu Gradec, priredit će se i ugostiteljska ponuda "K Žnidaršiću", a ako tristotinjak sjedećih mjesta ne bude dovoljno, posjetitelji će, kao i prošle godine, moći donositi svoje stolce i tako stvoriti "kućnu i opuštenu atmosferu".

28.07.2011. 16:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh