« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
NATJEČAJ

Zagreb nudi 50 posto povoljniji najam stanova

U najam se daje 548 gradskih stanova i to od 2,50 do 3,59 eura po četvornom metru.

(Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

Ivo Jelušić

,

Josip Kregar

,

Duško Ljuština

,

Gradska kavana

,

montažno kazalište

,

najam stanova

,

podstanarstvo

,

Sopnica Jelkovec

,

Zagrebački model stanogradnje

,

Jedinstvo

,

Jazz club

,

Vidoje Bulum

Zagrebački podstanari ili oni koji stanuju kod roditelja uskoro će se moći prijaviti na natječaj za najam gradskih stanova u naselju Sopnica Jelkovec koji će biti 50 posto povoljniji, od 2,50 do 3,59 eura po četvornom metru, ovisno je li riječ o većem ili manjem stanu, istaknuto je danas na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Prema zaključku o raspisivanju natječaja za najam gradskih stanova, što su ga danas prihvatili gradski čelnici, mjesečni najam stana do 60 četvornih metara bit će 80 eura, od 60 do 100 četvornih metara 115 eura, a za stan veći od 100 četvornih metara mjesečni najam bit će 135 eura, uz doplatu od 1,50 do dva eura za neto korisnu površinu stana.

Stanovi će se davati u najam na pet godina, na temelju Konačne liste reda prvenstva za odabir stana, a prijava se može predati u pisarnicama po područnim uredima, kao i u centralnoj pisarnici u Gradskom poglavarstvu, od 8:30 do 15 sati.

Natječaj će se istodobno oglasiti u Večernjem listu, Jutarnjem listu i Vjesniku te na oglasnim pločama gradske uprave i na web stranici grada: www.zagreb.hr i trajat će 15 dana.

U najam se daje 548 gradskih stanova, a pravo na dodjelu stana u najam imaju osobe s prebivalištem u Zagrebu, koje nemaju u vlasništvu stan ili kuću u Hrvatskoj, podstanari su, zaštićeni najmoprimci u stanu za rušenje ili u nadstojničkom stanu te oni koji stanuju s roditeljima. Prednost će imati mladi visokoobrazovani Zagrepčani, samohrani roditelji, žrtve obiteljskog nasilja.

"Pokazalo se da je 'Zagrebački model stanogradnje' jeftiniji 50 posto nego na tržištu što je važno posebice za mlade" Milan BandićNa zamolbu da komentira neke najave iz Zagrebačkog holdinga da se odustaje od Zagrebačkog modela stanogradnje u Podbrežju, Bandić je odgovorio da "neće komentirati komentare", ali i dodao da nema izlaska iz gospodarske krize bez ulaganja u infrastrukturne objekte i stanogradnju naglašavajući da će "do kraja" inzistirati na zagrebačkim gospodarskim smjernicama gdje je to i u planu.

Tajnik Poglavarstva Vidoje Bulum je na upit novinara odgovorio da Grad nije dao rješenje za postavljanje plakata Josipu Kregaru, koji se želi kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika. Zamoljen da komentira Kregarove navode da je nemoguće zakupiti frekventno mjesto za plakate jer je aktualni gradonačelnik već sve zakupio, Bandić je odgovorio da nije ništa zakupio jer kampanja još nije počela.

Sjednicu je obilježilo rješavanje niza imovinsko-pravnih odnosa pa će se tako konačno početi graditi "Montažno kazalište" u Novom Zagrebu, nakon što je prihvaćen zaključak o nagodbi Grada Zagreba i "Maestro gradnje" d.o.o. po kojem će Grad moći uknjižiti pravo vlasništva nad zemljištem za kazalište u Sloboštini, dok će tamošnja cesta i sportska dvorana uknjižbu još morati pričekati.

Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade dat je na korištenje dio objekta bivše tvornice "Jedinstvo" odnosno više od dvije tisuće četvornih metara, a na pitanje zašto je o tome odlučeno na telefonskoj sjednici Bandić je odgovorio kako nisu željeli da ta odluka "kupi prašinu u ladici" kada su već riješili da i preostali dio "Jedinstva" daju na uporabu mladima.

Prihvaćen je i zaključak o javnoj nabavi za rekonstrukciju dijela podruma Gradske kavane u Jazz club. "Zagreb je 'mrtav' nakon ponoći i to želimo promijeniti", kazao je Bandić dodajući kako je 500 četvornih metara ispod Gradske kavane dovoljno za jazz club, cabaret ili piano-bar.

"Raspisat ćemo natječaj za upravljanje tim prostorom, a možda će njime nadalje upravljati Grad", kazao je član Poglavarstva zadužen za kulturu Duško Ljuština.

Postupak javne nabave pokrenut je za obnovu pročelja šest zgrada u Mesničkoj ulici te za sanaciju jugoistočnog vijadukta Mosta mladosti.

Poglavarstvo će od sutra pa do izbora djelovati kao svojevrsna "gradska tehnička vlada", kazao je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić. (hina/metro-portal)

14.04.2009. 17:50:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    sanja
    29.11.2009. 00:10
    jelkovec sopnica?
  2. avatar
    vladimir
    31.05.2010. 13:17
    neznam kako do stana
  3. avatar
    Dada
    10.09.2011. 23:07
    Kako se prijaviti na natječaj?
  4. avatar
    dejan
    28.01.2012. 12:50
    koliko dugo treba imati prebivaliste u zagrebu da bi se prijavilo na natjecaj? I dali invalidi imaju kakvu prednost pri prijavi.
  5. avatar
    Andrea
    07.04.2014. 14:51
    Pozdrav..... zanima me kako do onih BANDICEVIH stanova sto su isto u jelkovcu sto je 1kn po kvadratu sad su prijave u svibnju. di ici,koje papire izvadit? unaprijed HVALA

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh