« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SKUPŠTINA NA POTEZU

Zagreb konačno dobiva jeftinije taksije

U izradi je novi cjenik taksi usluge u Gradu Zagrebu, a očekuje se da će cijene biti osjetno manje od postojećih

Jeftiniji taksi u Zagrebu
Jeftiniji taksi u Zagrebu (Shutterstock)
Više o

Milan Bandić

,

Gradska skupština

,

taksisti

,

zagrebački taksisti

Hoće li Zagreb dočekati uvođenje reda u službu koja je prijevoz taksijem u gradu pretvorila u luksuz? Čini se da smo konačno došli korak bliže prema jeftinijem, pristupačnijem i efikasnijem prijevozu taksijem. Naime, gradonačelnik Milan Bandić uputio je Gradskoj skupštini prijedlog prema kojem bi cijene bile 15% niže, a svi taksiji bijele boje s grbom Grada Zagreba na vratima, doznaje Jutarnji.

Iako konkretnog cjenika još nema, izvjesno je da će tarife biti niže od postojećih. Očekuje se da će cjenik za početak vožnje i vožnju po kilometru biti izrađen do 23. rujna kada je zakazana sjednica Skupštine. Također, cjenik će odrediti i maksimalnu cijenu prijevoza u okviru koje će pojedini taksisti moći nuditi vlastite popuste.

Prema novom prijedlogu u Zagreb neće dolaziti konkurencija iz drugih gradova, poput riječkog Taxi Cammea. Vožnja taksija bit će, naime, dopuštena samo privatnim i fizičkim osobama koje imaju sjedište ili prebivalište u Zagrebu. Predviđeno je i povećanje broja taksista sa sadašnjih 1036 na 1115.

15.09.2010. 10:32:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh