« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
STJEPAN RADIĆ

Otvoren novi paviljon za studente doktorskih studija

VIDEO - Nakon gotovo 25 godina Zagreb je dobio nove studentske paviljone - najnoviji ima 457 mjesta za studente doktorskih studija

Otvoren novi paviljon za studente doktorskih studija
Otvoren novi paviljon za studente doktorskih studija (Neja Markičević/Cropix/Infopunkt)
Više o

Jadranka Kosor

,

studenti

,

Aleksa Bjeliš

,

Radovan Fuchs

,

studentski dom stjepan radić

,

HMS Erebus

Studentsko naselje "Stjepan Radić" od danas ima 364 nova mjesta za studente doktorskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Premijerka Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolički su predali ključeve novog paviljona predsjedniku Studentskoga zbora Ivanu Boti.

Time su, nakon gotovo četvrt stoljeća, odnosno od Univerzijade, studenti najvećega hrvatskog sveučilišta dobili nove prostore u kojima sada, zajedno s novosagrađenim paviljonom broj 11 koji je studentima predan krajem ožujka ove godine i osigurao 93 nova mjesta, ima mjesta za 457 studenata doktorskih studija, uključujući i strane studente.

Premijerka Kosor izrazila je posebno zadovoljstvo što je osigurano i 12 novih mjesta za studente s invaliditetom. Istaknula je da je današnja svečanost potvrda da vlada ostvaruje načelo da će ulagati u znanje i mlade ljude budući da je to i izravno ulaganje u gospodarstvo i budućnost Hrvatske. Podsjetila je da vrijednost dvaju novoizgrađenih studentskih paviljona s PDV-om iznosi 50 milijuna kuna koje su osigurali vlada i Zagreb - svaki po 25 milijuna kuna.

Današnja svečanost okupila je i sve mjerodavne - bili su tu i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš te ravnatelj Studentskoga centra Niko Vidović.

Rektor Bjeliš rekao je da zagrebačko Sveučilište bez obzira na nove studentske paviljone ne može izići u susret brojnim studentima koji se prijavljuju za smještaj u studentske domove. Istaknuo je da raste zanimanje stranih studenata za studij na Sveučilištu u Zagrebu te da će ono i dalje rasti s obzirom na to da će Hrvatska napokon postali članica programa Erasmus.

Niko Vidović je zadovoljan što su radovi, koje je izvodila tvrtka "Tehnika", završeni mjesec dana prije roka te što novi paviljoni imaju uporabnu dozvolu i istaknuo da je to sve potvrda razumnog gospodarenja.

Zagrebački gradonačelnik podsjetio je da je prije početka radova trebalo ishoditi dopuštenje od Gradskoga zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode da bi se mogle srušiti "tri zaštićene topole, što je trajalo osam mjeseci". Istaknuo je da će grad i dalje podupirati "mladost i znanje", ali i da se nada kako "ni jedan od studenata koji će boraviti u novim studentskim paviljonima neće postati političar". (hina/metro-portal)

13.09.2010. 16:12:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh