« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
DOĐITE

Zagreb Classic donosi tamburaše i jazzere

S Jazzerima u 21:00 na pozornicu izlazi karizmatični trombonist Joseph Joe Bowie, osnivač i vođa legendarnog funk-rock banda Defunkt, a priključit će im se i pjevačica Carla Belovari te saksofonist Igor Geržina

Bit će dobre glazbe
Bit će dobre glazbe (Arhiva)
Više o

Zagreb Classic

U četvrtak 22.6. očekuju nas čak dva koncerta - od samice do jazza Tamburaškog orkestra HRT-a u 18:00 te nastup Jazz orkestra HRT-a u 21:00 sati. Tamburaši izvode potpuri hrvatskih plesova i pjesama, a na pozornici Trga kralja Tomislava pod vodstvom Siniše Leopolda pridružuju im se i Ivana Kindl, Damir Kedžo te Bow vs. Plectrum. S Jazzerima u 21:00 na pozornicu izlazi karizmatični trombonist Joseph Joe Bowie, osnivač i vođa legendarnog funk-rock banda Defunkt, a priključit će im se i pjevačica Carla Belovari te saksofonist Igor Geržina.

No to je tek početak brojnih glazbenih poslastica koje nas sve do 6.7. očekuju na festivalu Zagreb Classic. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu na Dan državnosti scenski izvodi Eru s onoga svijeta Jakova Gotovca, a Zagrebačka filharmonija priprema čak dva sjajna koncerta - glazbeni spektakl s Goranom Bregovićem u izvedbi njegova najnovijeg projekta Tri pisma iz Sarajeva, kao i pravi glazbeni vatromet u društvu virtuoznog "kralja violine" Robyja Lakatosa.

Na pozornici Trga kralja Tomislava gostuje jedan od najboljih američkih orkestara mladih iz San Josea, Simfonijski puhački orkestar OSRH-a izvodi kantatu Carmina burana, a u jedinstvenom ambijentu Tomislavova trga Operom pod zvijezdama obilježit ćemo i 25 godina emisije Opere box. Cjelokupni festival zatvorit će Gradsko kazalište Komedija programom Od operete do mjuzikla - 100% Komedija. Ulaz na sve programe je slobodan.

Puno je razloga zbog kojih od 21.6. sve do 6.7. vrijedi biti na Trgu kralja Tomislava. Stoga, ponesite dekice i povedite prijatelje - ne propustite Zagreb Classic!

Uživajmo zajedno u glazbi na travi!

22.06.2017. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh