« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
RAMBO BI MU POZAVIDIO

Zagorski policajci pronašli i zaplijenili gomilu oružja

Kod Zdravka Turčića pronađena su i 302 para muške i ženske obuće, a oduzeli su ih krapinski carinici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ljiljana Pavlina/CROPIX)
Više o

oružje

,

eksploziv

,

zolja

,

strojnica

,

puška

,

mitraljez

,

pištolj

,

prigušivač

,

revolver

,

štapin

U premetačini obiteljske kuće 52-godišnjega Z. T. iz Velinaca, sela u kumrovečkoj općini, jučer je pronađena golema količina oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare krapinsko-zagorske Policijske uprave u klanječkoj policijskoj postaji.

Kako se doznaje riječ je o Zdravku Turčiću. Na temelju naloga Prekršajnog suda u Zaboku, njegovu obiteljsku kuću pregledali su policajci kriminalističke policije i službenici krapinske carinarnice. Zaplijenjeno oružje, eksploziv i streljivo jedva su stali na nekoliko klupa dugačkih deset metara u klanječkoj policijskoj postaji, gdje su bili izloženi.

Riječ je o osam zolja, sedam ručnih bomba M 75, 19,5 kilograma eksploziva TNT-a, 22 metra sporogorećega štapina, pet automatskih pušaka, devet strojnica, dvjema poluatomatskim puškama, jednoj "običnoj" puški, zračnoj puški i dvjema puškama s optičkim ciljnikom. Policija je pronašla jedan mitraljez, pištolj, pištolj s ugrađenim prigušivačem, zračni pištolj, 13 poluatumatskih pištolja, četiri revolvera, dva pištolja penkale u obliku kemijske olovke, jedan signalni pištolj, samostrel s optičkim ciljnikom te više od o 10.000 komada streljiva.

Pronađena su i 302 para muške i ženske obuće, a oduzeli su ih krapinski carinici koji su u akciji bili s kriminalističkim policajcima krapinsko-zagorske Policijske uprave. Načelnik zagorske policije Željko Cujzek izjavio je da je Turčić uhićen i da se nad njim provodi kriminalistička obrada. (hina/metro-portal)

07.01.2010. 18:34:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh