« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
ni pokojnik ni pokajnik

Zagorec se brani šutnjom

Njegov odvjetnik odbacio je nagađanja da bi Zagorec mogao postati pokajnik u slučaju malverzacija vezanih uz nabavu naoružanja

Fotografija vijesti
Više o

Vladimir Zagorec

,

suđenje Zagorcu

,

Zvonimir Hodak

"Strahovali smo da će biti pokojnik, ali nikako neće biti pokajnik", kazao je Hodak izlazeći sa Županijskog suda gdje je sa Zagorcem bio na saslušanju kod istražne sutkinje Erne Dražančić.

Dodao je da se njegov klijent branio šutnjom, ali "samo za sada", a najavio je i žalbu na odluku o pritvoru koja je donijeta zbog opasnosti od bijega, utjecaja na dokaze i svjedoke te teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se sumnjiči.

Dragulje koje je Zagorec, prema tvrdnjama tužiteljstva, otuđio iz sefa Ministarstva obrane odlazeći s dužnosti, Hodak je nazvao fikcijom, odnosno "alibijem da se protiv Zagorca pokrene postupak". Zato ćemo sa zadovoljstvom gledati kako će tužiteljstvo dokazati svoje optužbe, kazao je Hodak.

Dodao je da se istraga u aferi "dragulji" ne može proširiti niti na jedno drugo kazneno djelo.

To je potvrdio i glasnogovornik suda Krešimir Devčić ističući da se istraga ne može proširiti niti na jedno kazneno djelo koje se dogodilo prije "dragulja".

Nakon što zaprimi Zagorčevu žalbu na odluku o pritvoru sutkinja Dražančić spis treba uputiti Državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li podići optužnicu ili zatražiti proširenje istrage.

Umirovljenog generala tereti se da je zlouporabio položaj i ovlasti, odnosno da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000., iz sefa MORH-a odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za pet milijuna američkih dolara preuzetih od MORH-a, a namijenjenih kupnji oružja za obranu Hrvatske.

03.10.2008. 12:48:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh