« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Zagorec: 'nisam kriv za dragulje!'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

Vladimir Zagorec

,

suđenje Zagorcu

,

Zvonimir Hodak

,

Hrvoje Petrač

,

slučaj Hodak

,

Zagorec na sudu

,

afera dragulji

Umirovljeni general Vladimir Zagorec danas je na zagrebačkom Županijskom sudu kazao da se ne osjeća krivim za optužbe da je 2000. odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane iz sefa odnio torbu s draguljima.

"Nisam kriv", poručio je Zagorec s optuženičke klupe na koju je doveden iz pritvora u Remetincu, gdje se nalazi od početka listopada kada ga je Austrija izručila Hrvatskoj zbog "afere dragulji".

U optužnici podignutoj 24. listopada Zagorca se tereti da je kao pomoćnik ministra ovlašten za kupnju naoružanja u rujnu 1993. od njemačkog trgovca Josefa Rothaichnera preuzeo drago kamenje kao jamstvo za pet milijuna američkih dolara koje je MORH Rothaichneru platio za nabavu oružja za obranu Hrvatske. Afera je otkrivena tijekom suđenja Hrvoju Petraču zbog otmice Zagorčeva sina Tomislava kad je bivša tajnica Snježana Šiprag posvjedočila da je Zagorec odnio drago kamenje.

Nakon što je prije godinu i pol dana pokrenuta istraga i određen pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na dokaze i svjedoke te teških okolnosti kaznenog djela, najodlikovaniji hrvatski general pobjegao je u Austriju. (hina/metro-portal)

21.11.2008. 12:15:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh