« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Bandić tvrdi da se Arena gradi strogo po projektu

Bandić poručio da "ne čačkaju mečku" i "ne tjeraju zeca jer će istjerat vuka".

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

zagrebačka Arena

,

rukometna arena

Komentirajući medijske navode da je pomoćna dvorana Arene Zagreb namijenjena zagrijavanju sportaša premala, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas novinarima da je projekt usuglašen među svim zainteresiranim stranama i da, kako je rekao, ni za jotu nema odstupanja od projekta.

Bandić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Gradskog poglavarstva istaknuo je da se Arena Zagreb, koja se gradi za održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva, radi po projektu koji su usuglasili Hrvatski rukometni savez, Svjetska rukometna federacija i investitor. Svi radovi odvijaju se prema projektu, od projekta se nije odstupilo, a kad bi se odstupilo ne bi bilo moguće izdati uporabnu dozvolu, rekao je.

Danas su na sjednici Poglavarstva imenovani predstavnici Grada Zagreba u Izvršni odbor Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce 2009. - Ljiljana Kuhta Jeličić, Jelena Pavičić Vukičević, Slavko Kojić i Pavle Kalinić.

Na upit novinara zašto je za 17. siječnja 2009. odgođen koncert "Prljavog kazališta" koji je u Areni trebao biti održan 28. prosinca, član Gradskog poglavarstva za područje obrazovanja, kulture i športa Duško Ljuština rekao je da pomicanje nema nikakve veze s radovima u Areni već s količinom kulturno-zabavnih-športskih događaja, te da će se točan datum koncerta utvrditi u ponedjeljak, 24. studenoga.

Na pitanje o planovima štednje, Bandić je rekao da se Grad ni dosad nije razbacivao, te da je ponosan što je "središte Zagreba ovog Božića po mjeri zagrebačkog štiha i europske uljudbe" jer u samom središtu ne će biti prodavanja đinđuva. Grad će se, kako je rekao, za europski Zagreb, ove godine odreći oko 500.000 kuna prihoda od toga.

Gradsko poglavarstvo je na današnjoj sjednici prihvatilo zaključak o početku postupka nabave za pružanje odvjetničkih usluga za potrebe Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a procijenjena vrijednost je 180.000 kuna. S dva milijuna kuna za nabavu odvjetničkih usluga po zaključku od 2. listopada, ukupna procijenjena vrijednost nabave tih usluga bila bi 2,8 milijuna kuna.

Pročelnik tog Ureda Pavle Kalinić novinarima je rekao je da im je trebao odvjetnik anglo-saksonskog prava, kako bi dobili potrebnu opremu jer će Hrvatska od proljeća biti članica NATO-saveza. (hina/metro-portal)

20.11.2008. 21:50:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh