« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Ispravak informacije

Ispravak netočne informacije:

Vezano na članak objavljen na našem portalu o ubojstvu Adriana Čupića, odvjetnički ured koji zastupa jednog od direktora Lupus Zaštite Marinka Bobinca poslao nam je slijedeći ispravak:

Ovim vam se obraćam kao punomoćnik gospodina Marinka Bobinca iz Zagreba, Drage Stipca 4, u svezi članka objavljenog na Vašem portalu dana 30.10. 2008. godine. Navedenog dana ste u članku pod naslovom "Ubijen Adriano Čupić, zaštitar Simone Gotovac" iznijeli niz neistina kojima se mome klijentu nanosi izravna šteta.

Ubijeni A.Č. (34) nije nikada bio zaposlenik društva LUPUS ZAŠTITA d.o.o., a niti je ikada od strane istih angažiran na poslovima zaštite kao vanjski suradnik. Na objavljenoj fotografiji nalazi se gospodin Marinko Bobinac, koji je doista jedan od direktora društva LUPUS ZAŠTITA d.o.o. , te koji je sudjelovao u snimanju predmetne emisije Red Carpeta iz koje je preuzeta fotografija.

Objavljena fotografija, kao neistinita i netočna, prouzrokovala je velike neugodnosti mome klijentu, te šok i nevjericu kod njegove obitelji, prijatelja i najbližih suradnika. U potpunosti je neprihvatljivo objavljivanje ovakvih senzacionalističkih članaka, bez adekvatnih provjera informacija s kojima raspolažete. Pogrešno identificiranje, kada je u pitanju objavljivanje informacije o smrti osobe, nedopustivo je i neukusno te nema nikakvih dodirnih točaka sa časnim objavljivanjem novinarskog posla. 

Neosnovano povezivanje gospodina Marinka Bobinca uz događaj sa zagrebačke Svetice i uz detalje iz života A.Č. (34), s kojima on nema nikakve veze, također su nedopustivi. Objavljenim člankom i pratećom fotografijom, gospodinu Marinku Bobincu nanesena je izravna šteta, vrijeđanjem njegova dostojanstva te povredom njegove časti i ugleda.

Članak koji se navodi u ispravku možete vidjeti ovdje.

21.11.2008. 20:04:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh