« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ODGODA

Zagorcu će se za obnovu Šporerove vikendice suditi tek u srpnju

Šporer je zatražio odgodu zbog zbog teškog zdravstvenog stanja pa će se suđenje nastaviti 16. srpnja

Vladimir Zagorec
Vladimir Zagorec (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

Vladimir Zagorec

,

afera dragulji

,

Ministarstvo obrane

,

antun šporer

,

Šporerova vikendica

Unatoč najavama umirovljeni general Vladimir Zagorec danas nije iznosio svoju obranu u slučaju nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera.

Sutkinja Rajka Tomerlin Almer ročište je odgodila do 16. srpnja nakon što je optuženi Šporer jutros zatražio odgodu zbog teškog zdravstvenog stanja.

Zagorec, koji izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane, od početka suđenja tvrdi da nije kriv niti po jednoj točki optužnice u postupku čije je ponovno pokretanje sam zatražio nakon što ga je Austrija izručila zbog 'slučaja dragulji'.

Tužiteljstvo tvrdi da je Šporerova vikendica uređena novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe tzv. SAO Krajine i JNA.

Nakon Zagorca i Šporera obranu bi u drugoj polovici srpnja trebali iznijeti i ostali optuženici - umirovljeni general Matko Kakarigi, njegov bivši pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret. I oni su ranije kazali da se ne osjećaju krivima.

Istraga o obnovi Šporerove vikendice u Novigradu blizu Zadra pokrenuta je prije deset godina.(hina/metro-portal)

15.06.2010. 11:17:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh