« Film
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DAROVI SMRTI - 2. DIO

Zadnji nastavak o Harryu Potteru zaradio više od milijardu dolara

Očekuje se da će "Darovi smrti - 2. dio" uskoro po zaradi premašiti i dosadašnjeg ovogodišnjeg rekordera, Pirate s Kariba, koji je zaradio 1,03 milijarde dolara

Fotografija vijesti
Više o

Harry Potter

,

Harry Potter i darovi smrti

Posljednji dio jedne od najboljih filmskih saga svih vremena, one o čarobnjaku Harryu Potteru, zaradio je više od milijardu dolara diljem svijeta i time se svrstao u vrlo ekskluzivno društvo filmova koji su prešli tu magičnu cifru, piše Hina.

Osmi i posljednji nastavak filmskog serijala, „Harry Potter i darovi smrti - 2. dio", ujedno je i jedini koji je dosegnuo tu čarobnu brojku, premašivši prethodnog rekordera "Harry Potter i kamen mudraca" koji je 2001. na kinoblagajnama zaradio 974,8 milijuna dolara.

Apsolutni rekord po međunarodnoj zaradi trenutno je u rukama epske SF sage "Avatar" iz 2009., koja je od prodaje ulaznica diljem svijeta ukupno prikupila 2,8 milijarde dolara, najviše u povijesti filmske industrije.

Očekuje se da će "Darovi smrti - 2. dio" uskoro po zaradi premašiti i dosadašnjeg ovogodišnjeg rekordera, pustolovni film "Pirati s Kariba: nepoznate plime", koji je dosad u ovoj godini "utržio" 1,03 milijardu dolara.

01.08.2011. 20:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh