« Film
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
TYCOONS

Paramount prvi do 2 milijarde dolara zarade

Najviše su Paramountovu blagajnu napunili Transformeri i Kung fu panda

Paramount Pictures International
Više o

paramount pictures

,

Kung Fu panda

,

rekordna zarada

,

Transformers 3

Paramount Pictures International prvi je filmski studio koji je u kalendarskoj godini 2011. zaradom na međunarodnim kinoblagajnama prekoračio granicu od 2 milijarde dolara, priopćila je ta korporacija, a prenosi Hina.

Paramount je to postigao u rekordnom roku, samo 50 dana nakon što je 10. lipnja prešao razinu od 1 milijarde dolara, ističe se u priopćenju.

Ujedno je to i drugi put da je Paramount u jednoj kalendarskoj godini na međunarodnim kinoblagajnama uprihodio 2 milijarde dolara i to već 30. srpnja, pet mjeseci ranije nego što je to ostvario 2008., i samo tjedan dana nakon što je Paramountov 3D hit "Transformeri: tamna strana mjeseca" postao prvi naslov te kompanije u povijesti koji je svjetskom zaradom prekoračio granicu od 500 milijuna dolara, postavši ujedno zaradom najuspješniji PPI-jev naslov.

Tvrtkine ovogodišnje uspješnice uključuju i animirani film "Kung fu panda 2", koji je dosad u svijetu "utržio" 447,3 milijuna dolara, te filmove "Thor", "Rango", "Mali Fockeri" i "Čovjek zvan Hrabrost".

U ovoj godini, Paramount još planira objaviti "Kauboje i izvanzemaljce", "Paranormalno 2" te "Avanture Tintina".

03.08.2011. 08:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh