« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DO KRAJA MJESECA

Zadarska i Šibensko-kninska županija prelaze na digitalnu TV

Emitiranje u staroj analognoj tehnologiji do sada je prestalo u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Međimurskoj, Varaždinskoj te Koprivničko-križevačkoj županiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

šibensko-kninska županija

,

digitalna televizija

,

Zadarska županija

,

digitalni signal

,

HAKOM

Od 30. ožujka na digitalno emitiranje nacionalnih TV programa prelaze Zadarska i Šibensko-kninska županija izvijestila je danas Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).

"Od 30. ožujka 2010. program nacionalnih nakladnika (HRT 1, HRT 2, NOVA TV i RTL) na području Zadarske i Šibensko-kninske županije nastavit će se emitirati putem digitalne zemaljske televizije na kanalu 51., odnosno kanalu 59", navodi HAKOM u priopćenju.

Kako bi građani jednostavnije nastavili s praćenjem programa lokalnih TV postaja, a koje većinom tek trebaju uvesti digitalnu infrastrukturu, HAKOM navodi da će se njihov signal u međuvremenu eksperimentalno digitalno prenositi na 31. kanalu.

Emitiranje nacionalnog televizijskog signala u staroj analognoj tehnologiji do sada je prestalo u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Međimurskoj, Varaždinskoj te Koprivničko-križevačkoj županiji, a sljedeća je na redu Dubrovačko-neretvanska županija koja bi s digitalnim emitiranjem trebala početi u travnju.

HAKOM podsjeća da većina digitalnih prijamnika u svojim sustavima ima mogućnost automatskog traženja i memoriranja kanala te korisnici uglavnom neće trebati zasebno podešavati postavke za svaku pojedinu postaju. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 11:58:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh