« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PUT CRVENIH KUĆA

Zadar: Položen kamen temeljac za 65 stanova za ratne invalide

Kamen temeljac položila je premijerka Jadranka Kosor, a radove vrijedne 26 milijuna kuna financira Vlada

kosor stanovi zadar
kosor stanovi zadar (Jure Mišković/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

ratni vojni invalidi

,

Domovinski rat

,

hrvatski branitelji

,

položaj tijela

,

Anthony Weiner

,

Junrey Balawing

Premijerka Jadranka Kosor položila je kamen temeljac za zgradu u Zadru u kojoj će stanove dobiti obitelji ratnih vojnih invalida. Kosor je pritom izjavila da se hrvatski branitelji nisu borili ni za jednu stranku, već je njihova jedina stranka bila Hrvatska. 

U zgradi na Putu crvenih kuća bit će 65 stanova kojima će se stambeno zbrinuti obitelji hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata. Radove vrijedne oko 26 milijuna kuna financira Vlada, a dovršetak izgradnje očekuje se za godinu i pol.

Da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo slobodne Hrvatske, stoga moramo skrbiti o braniteljima, a posebno o ratnim vojnim invalidima, kazala je Kosor, koja je u Zadar došla u pratnji potpredsjednice Đurđe Adlešić i još pet ministara.

>> Za mirovinu branitelji trebaju ratovati 100 dana

Inače, u Zadru su do sada zbrinute 442 obitelji stradalnika Domovinskoga rata, od kojih je 290 stambeno zbrinuto, a za 152 obitelji izgrađene su obiteljske kuće.

Na Putu crvenih kuća već je počela gradnja 60-ak stanova iz gradskog programa POS-a, a u pripremi je i projekt za gradnju socijalnih stanova.

Kratko se osvrnula i na jučerašnji događaj u Dalju kada se na svečanosti obilježavanja 19. obljetnice masakra koji je počinila JNA počinila Vladimir Šišljagić nepredviđeno obratio skupu. On je izrazio nezadovoljstvo što je, kako je rekao, nekoliko minuta prije početka svečanosti izbačen iz protokola te je ustvrdio da je razlog politički, a Kosor je danas ocijenila da je cijeli događaj bio neprimjeren. (hina/metro-portal)

02.08.2010. 14:31:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh