« Hrvatska
objavljeno prije 16 godina

Zabranjeno voće još uvijek je najslađe voće

Ato Kwamina Markin
Ato Kwamina Markin
Više o

Thompson

Nakon koncerta Marka Perkovića Thompsona na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića digla se golema prašina zbog ustaške ikonografije koju je upriličila hrvatska mladež. I slabije upućenom u opus vjerojatno najpopularnijeg i najslušanijeg hrvatskog pjevača bilo je jasno da će svanuti dan kad će netko zabraniti Thompsonu da pjeva u Hrvatskoj.
I dogodilo se. Saborski zastupnik IDS-a usprotivio se održavanju koncerta na umaškom

Teniskom centru Stella Maris jer pjesme ovog megapopularne estradne zvijezde mogu naštetiti ugledu i turizmu Umaga, ali i cijele Istre. Istrčao je Kajin pred novinare i svoju odluku kasnije potkrijepio činjenicom da se s istim slaže i predsjednik Mesić. Naravno, predsjednik je to opovrgnuo pojasnivši da je tek poručio da u tom slučaju neće doći u Umag.

Je li ovom zabranom riješen problem? Ne bi li ipak mudrije bilo ‘stegnuti’ čuvare reda i mira, baš kao i sudstvo da rade ono za što ih plaćaju porezni obveznici. 

No, je li ovom zabranom riješen i problem? Očekuje li Kajin da mladi obožavatelji Thompsona na njegovim koncertima neće nositi kape s velikim ‘U’ ili majice, šalove i zastave? Ili bi ipak bolje bilo ‘stegnuti’ čuvare reda i mira, baš kao i sudstvo da rade ono za što ih plaćaju porezni obveznici?

Piše: Piše: Ato Kwamina Markin
25.07.2008. 17:21:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh