« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
GUŽVE NA CESTAMA

Kolone pred tunelima na autocesti

Smjena turista odvija se uz prilična čekanja pred Malom Kapelom i Sv. Rokom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (J. Bistrović / CROPIX)
Više o

hrvatski autoklub

,

Mala Kapela

,

Sv. Rok

,

smjena turista

,

prometne gužve

Kako izvješćuje Hrvatski autoklub, situacija u 14:00 sati nije baš blistava. Promet je na svim važnijim cestama pojačan, a kroz uobičajena uska grla, tunele Mala Kapela i Sv. Rok prometuje se dvosmjerno. Pred tunelom Mala Kapela kolona je u smjeru mora oko 6.5 km, a usporeno se vozi i od čvora Maslenica prema tunelu Sveti Rok pred kojim je kolona oko10.5 km, a prema moru je oko 1 km.

Otežano se u koloni vozi i riječkom obilaznicom zbog vrlo gustog prometa prema Orehovici, te na Istarskom ipsilonu pred ulazom u tunel Učka. Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan kolona je vozila u smjeru graničnog prijelaza Macelj oko 2 km.

Dodatni problem predstavlja snažan promet čartera na Zadarskom aerodromu. Tijekom subote do 22 sata i nedjelje do 16 sati očekuje se preko 100 polijetanja i slijetanja zrakoplova, pa se nesretnim vozačima koji i dalje moraju prelaziti preko uzletno-sletne piste zadarskog aerodroma preporučuje obilazak brzom cestom Zadar II – čvor Babindub.

Ovakva situacija na cestama odražava se i na situaciju na graničnim prijelazima. Svi granični prijelazi prema Sloveniji lagano su zakrčeni u oba smjera, a najveće su gužve na Bregani, Maclju, Pasjaku, Kaštelu i Rupi. Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Bajakovo pojačan je izlaz osobnih vozila.

Trajekti više manje poštuju vozni red, najveća je gužva na Jablancu i Mišnjaku gdje su kolone duže od 4 kilometra, dok je na Prizni oko kilometra, a i ostala trajektna pristaništa i luke prilično su zagušena automobilima.

26.07.2008. 14:24:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh