« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
COOL

Zabrane tehnologije u parkovima San Francisca?

U slučaju da se nekim čudom ovih dana odlučite na izlet u San Francisco, snimite zadnji selfie prije nego što stignete tamo

Sjajna umjetnička instalacija
Sjajna umjetnička instalacija (Vimeo/Ivan Cash)
Više o

San Francisco

,

Ivan Cash

,

No Tech Zone

U gradu se, naime, u nekim područjima mogu vidjeti znakovi koji liče na one o zabrani parkiranja, samo što na ovima piše zabrana korištenja tehnologije tijekom piknika.

Za "neposlušne" slijedi i kazna, no ona je ustvari lažna. Radi se o projektu umjetnika Ivana Casha, koji je htio da njegovo djelo izgleda što službenije je moguće. 

"Kada znakovi izgledaju kao pravi, ljude zaista ponekad nagovore da na trenutak razmisle o tome isplati li se izvaditi svoj pametni telefon u javnosti i riskirati plaćanje kazne", rekao je za Fast Coexist.

Inače, San Franciscko od nedavno nudi besplatan wi-fi na preko 30 parkova i mjesta diljem grada, i iako Cash ne misli da je to načelno loša stvar, nada se da će ljudi ipak razmisliti žele li se svaki put 'prikopčati' na mrežu, ili ipak razgovarati s prijateljima s kojima su i došli u park. Kaže i da je zelenilo u parkovima i napravljeno da se u njemu uživa i opusti.

"Mislim da je stvar u ravnoteži", rekao je. "Ponekad me stvarno grize savjest ako mobitel moram izvaditi u parku, kao da tako odgovaram na dosadu."

Prvih nekoliko znakova uklonjeno je vrlo brzo, no on ih je postavio još nekoliko. "Nadam se da će znakovi ipak malo nasmijati ljude", zaključio je.

12.10.2015. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh