« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
cigarete i alkohol

Zaboravite recesiju i živite kao Momci s Madisona

Amerikanci su opčinjeni uspješnom serijom pa se u modu vraćaju opuštene šezdesete

Jon Hamm
Jon Hamm (Getty Images)
Više o

recesija

,

Mad Men

,

Momci s Madisona

,

Sarah Capozzi

,

Banana Republic

,

Brooks Brothers

,

šezdesete

Iako Sjedinjene Američke Države trese najgora recesija u posljednjih nekoliko desetljeća, sve više Amerikanaca utjehu pronalazi u odijelima, ispijanju martinija i zabavama. Naime, inspirirani su, da ne kažemo očarani, uspješnom serijom 'Mad Men', u hrvatskom prijevodu 'Momci s Madisona'.

Veliki uspjeh serije koja se bavi usponom marketinške industrije u New Yorku ranih 60-ih godina potakla je mnoge da ponovno počnu nositi odijela izrađena po mjeri, uske kravate, biserne ogrlice i suknje skrojene u obliku olovke.

''To je slika drugačijeg vremena u Americi i mislim da svatko osjeća povezanost s njime'', izjavila je za Reuters Sarah Capozzi, klinička socijalna radnica koja organizira 'Mad Men' zabave.

Osim što je vratila u modu odijevanje iz 60-ih, Capozzi smatra da je serija ujedno i opuštajuća, te da djeluje terapeutski tijekom ovih teških vremena. Prilika je to da postanete netko drugi i uđete u svijet u kojem se ljudi ponovno ljubazno javljaju na telefon i nose rukavice dok voze.

Serija inače prati živote talentiranih, ali i seksističkih i nevjernih muškaraca i njihovih nesretnih žena koje cijele dane provode u predgrađu dok njihovi muževi žive glamuroznim životom na Manhattanu.

Ugledni New York Times ocijenio je da serija pruža utjehu generaciji koju je uništila nezaposlenost, gubitak mirovinske štednje i gubitak doma. Očito uživanje u cigaretama i ispijanje koktela tijekom radnog vremena pruža bijeg iz svakodnevnih problema.

Međunarodna oglašivačka asocijacija u New Yorku planira božićnu zabavu na temu momaka s Madisona, a čak planiraju gostima nuditi slatkiše u obliku cigareta kako bi se svi mogli uživjeti u svoje uloge.

'Mad Men' donosi profit i trgovinama odjećom. Posebno zadovoljni mogu biti trgovci koji nude odjeću iz 50-ih i 60-ih, a poznati brendovi Banana Republic i Brooks Brothers napravit će posebne kolekcije inspirirane serijom.

Nadamo se samo da vjerni poklonici serije i njezinih junaka neće preuzeti i njihovo ponašanje i odnos prema ženama i u tom se smislu vratiti 50 godina unatrag.

27.10.2009. 17:32:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh