« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Zabilježena treća žrtva gripe A (H1N1) u SAD-u

Prema posljednjim podacima u SAD-u su potvrđena 2.254 slučaja gripe u 44 države.

(Getty Images)
Više o

SAD

,

Meksiko

,

Svjetska zdravstvena organizacija

,

WHO

,

svinjska gripa

,

epidemija

,

gripa A (H1N1)

U Sjedinjenim Državama u subotu je zabilježen treći smrtni slučaj u epidemiji gripe A (H1N1), u saveznoj državi Washington, čiji su dužnosnici izvijestili o smrti muškarca 30-ih godina.

Guverner države Washington Chris Gregoire izjavio je da je smrt muškarca 30-ih godina koji je bio srčani bolesnik "tužni podsjetnik da je gripa ozbiljna bolest".

Treći smrtni slučaj od svinjske gripe u SAD-u, nakon prethodna dva u Teksasu, još nije ušao u službenu statistiku Centra za nadzor i kontrolu bolesti (CDC) iz Atlante, središnje savezne epidemiološke ustanove.

Prema posljednjim podacima CDC-a, objavljenim u subotu, u SAD-u su laboratorijski potvrđena 2.254 slučaja gripe u 44 savezne države, uz dva smrtna slučaja.

Zdravstveni dužnosnici upozoravaju da bi pravi broj slučajeva mogao biti veći. Iako većinu slučajeve prate blagi simptomi, novi soj virusa gripe pokazao je da može ubijati jednako kao i sezonska gripa, od koje godišnje u SAD-u u prosjeku umire oko 36.000 ljudi.

Uz tri smrtna slučaja u SAD-u, od nove gripe umrlo je još 48 ljudi u Meksiku, te po jedan u Kanadi i Kostariki.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u subotu je izvijestila da je do sada potvrđeno više od 4.200 oboljelih u 30 zemalja. (hina/metro-portal)

10.05.2009. 11:27:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh