« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Besplatno samo za najugroženije

Za SDP udžbenici nisu prioritet

MZOS odbacilo je tvrdnje SDP-a u vezi s udžbenicima, te je istaknulo kako su udžbenici i dalje besplatni za najugroženije kategorije učenika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

SDP

,

MZOŠ

U priopćenju Ministarstvo podsjeća i kako je "SDP još nedavno smatrao da besplatni udžbenici nisu prioritet".

"U vezi s tvrdnjama SDP-a da je Vlada RH ukinula projekt besplatnih udžbenika, ističemo kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa u krajnjoj nuždi, u okvirima postojeće krize, a u svrhu zaštite radnih mjesta, kao posljednjoj mjeri štednje pristupilo ograničavanju projekta besplatnih udžbenika.

Riječ je o ograničavanju, jer će udžbenici i dalje ostati besplatni za najugroženije kategorije učenika, njih oko 45.000", navodi se u u priopćenju.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta također navodi kako se "čini da je dezorjentiranost za koju je SDP optužio Vladu RH i resorno Ministarstvo, prije svega prisutna u samom SDP-u, koji je još u travnju ove godine tvrdio da besplatni udžbenici nisu prioritet".

"Navedeni tekst kojeg potpisuje zastupnica Marija Lugarić može se još uvijek pronaći na službenim internetskim stranicama SDP-a", zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

Izvor: Hina

03.09.2009. 18:42:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh