« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZORAN MILANOVIĆ:

Za pomoć gospodarstvu Vlada mora potpuno ukinuti 'harač'

VIDEO - Šteta je već učinjena, ali naša je poruka da krizni porez nikada nije niti trebao biti uveden jer je neustavan i štetan, kažu SDP-ovci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix/Infopunkt)
Više o

Zoran Milanović

,

SDP

,

krizni porez

,

harač

Ako Vlada zaista želi pomoći građanima i gospodarstvu, krizni porez treba ukinuti u potpunosti, komentar je predsjednika SDP-a Zoran Milanovića na današnju najavu Banskih dvora da će se od 1. srpnja ukinuti niža stopa tzv. kriznog poreza.

"Ako se zaista želi oživjeti potrošnju i gospodarstvo, onda taj krizni porez treba ukinuti do kraja", izjavio je Milanović novinarima ispred središnjice SDP-a, upitan za komentar Vladine odluke o pokretanju izmjena Zakona o posebnom porezu, kojim bi se od 1. srpnja ove godine ukinula stopa kriznog poreza od 2 posto, na primanja od tri do šest tisuća kuna.

Napomenuo je da SDP od kada je krizni porez stupio na snagu ističe da ga nije trebalo ni uvoditi jer je štetan za gospodarstvo, jer je "prorecesijska, a ne antirecesijska mjera", ocjenivši današnju Vladinu najavu tek pokušajem umanjivanja nastale štete. "No, šteta ostaje i dalje", poručio je Milanović.

"Ako se zaista želi pomoći gospodarstvu i ako se zaista razmišlja barem taktički, ako ne strateški, to je mjera koju treba ukinuti u potpunosti", ustvrdio je Milanović, prozivajući Vladu da sve mjere koje bi trebale imati pozitivan učinak na standard građana i razvoj gospodarstva donosi stihijski i po ritmu dnevne politike.

"To nije dobro za Hrvatsku. Naša je poruka da krizni porez nikada nije trebao biti ni uveden. Ne samo zato što je vjerojatno neustavan, nego zato što je štetan za Hrvatsku i proračun, ali Vlada to ne vidi", poručio je.

Na upit novinara smatra li odlazak Drage Pilsela iz Ureda predsjednika još jednom potvrdom da je predsjednik Ivo Josipović brzopleto dovodio svoje suradnike, Milanović je odgovorio kako je Josipović uvjerljivo pobijedio na predsjedničkim izborima te da je njegova osobna te unutarnja stvar ureda koga će imenovati svojim suradnicima. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 14:55:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh