« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SILVIO BERLUSCONI:

Za mjesec dana 75 posto domova u L'Aquili useljivo

U 56 posto objekata građani se mogu vratiti odmah, a u oko 19 posto će se moći vratiti nakon mjesec dana.

(Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija potres

,

L'Aquila

,

Abruzzo

,

obnova L'aqule

Stanovnici će moći useliti u 75 posto kuća u regiji oko grada L'Aquile, pogođenog 6. travnja snažnim potresom, u roku od mjesec dana, izjavio je u subotu talijanski premijer Silvio Berlusconi, pozivajući se na procjene stručnjaka koji su pregledali područje nakon potresa.

U 56 posto kuća i stanova građani se mogu vratiti odmah, a u oko 19 posto će se moći vratiti nakon mjesec dana, rekao je talijanskim novinarima Berlusconi u sklopu četvrtog posjeta L'Aquili nakon potresa.

Procijenjeno je da je bez doma u potresu ostalo oko 58.000 stanovnika, a 34.000 ih još uvijek živi pod šatorima. Poginulo je skoro 300 osoba.

Berlusconi je također kazao kako za financiranje radova na obnovi neće biti potrebno izdvajati nove poreze te da nitko od stanovnika brdovitog područja pokrajine Abruzzo zimu neće dočekati u šatoru.

Ukupno 38 građevina koje pripadaju kulturnoj baštini obnovit će se uz pomoć zemalja donatorica po kojima bi, kako je Berlusconi predložio, nakon restauracije mogle dobiti ime. (hina/metro-portal)

19.04.2009. 14:57:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh