« Znanost
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MUKE PO GENIJU

Za Hawkinga najveći misterij na svijetu su - žene

Stephen Hawking, jedan od najvećih umova današnjice, na pitanje o čemu najviše razmišlja odgovorio je: "Žene. One su potpuni misterij"

Fotografija vijesti
Više o

žene

,

Stephen Hawking

,

misterij

Za jednog od najvećih znanstvenih umova današnjice Stephena Hawkinga najveći misterij na svijetu su - žene, javlja Hina.

Kada je magazin New Scientist upitao britanskog teoretičara fizike i autora "Kratke povijesti vremena" Stephena Hawkinga o čemu najviše razmišlja, ovaj profesor sveučilišta Cambridge poznat po bavljenju nekim od najkompliciranijih zagonetki moderne fizike odgovorio je "Žene. One su potpuni misterij".

Hawking koji se nedavno umirovio s katedre, na kojoj je nekad predavao i njegov slavni prethodnik Isaac Newton, razgovarao je s listom uoči priprema za proslavu njegova 70-og rođendana o njegovim najvećim znanstvenim pogreškama i nadama za modernu znanost.

Hawking bi svoj rođendan trebao proslaviti u nedjelju na simpoziju pod nazivom "Stanje svemira" u Centru za teoriju svemira u Cambridgeu.

Iako je u mladosti obolio od teške progresivne neurološke bolesti, zbog koje je u kolicima i ostao je i bez dara govora, vodio je produktivni život znanstvenika.

05.01.2012. 17:11:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mimi
    05.01.2012. 18:32
    a neš ti...baš smo misterij. također smo kao i muškarci odvojeni od majčine sise i želimo da muškarci budu nježni pažljivi i obzirni prema nama kako su to majke bile a da su muževni i zaštitnički kako su očevi to bili. Riješena misterija ostalo ovisi o ljubavi i stupnju inteligencije.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh