« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
POŽELJNA FOTELJA

Za glavnog ravnatelja HRT-a natječe se 21 kandidat

Vijeće će nakon utvrđivanja valjanosti prijava obaviti razgovore s kandidatima nakon čega će jedan biti izabran dvotrećinskom većinom

(Wikipedia)
Više o

HRT

,

glavni ravnatelj HRT-a

Na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a stigla je 21 prijava, doznaje se danas na HRT-u, gdje ne isključuju mogućnost da poštom stigne još poneka prijava budući da je rok za podnošenje kandidatura istekao u ponoć.

Nijedna kandidatura nije došla iz inozemstva, a imena kandidata bit će poznata 19. siječnja, kada će se na Programskome vijeću HRT-a otvoriti prijave.

Vijeće će tada utvrditi jesu li prijave valjane, to jest odgovaraju li uvjetima iz natječaja za izbor glavnog ravnatelja. Nakon toga razgovarat će se s kandidatima čije ponude budu valjane, a Vijeće će na posebnoj sjednici tajnim glasovanjem dvotrećinskom većinom, to jest s (potrebnih) osam glasova izabrati novoga glavnog ravnatelja na četiri godine.

Procedura izbora mora biti završena u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava.

Ne izabere li Vijeće novog ravnatelja, bit će raspisan novi natječaj.

Novi glavni ravnatelj javne radiotelevizije bira se zato što su dosadašnji Vanja Sutlić i ostali članovi ravnateljstva razriješeni dužnosti.

Na čelna mjesta HRT-a i podružnica Vijeće je nakon toga imenovalo privremene ravnatelje.

Natječaj za izbor ravnatelja podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija i Glazbene proizvodnje bit će raspisan nakon izbora glavnog ravnatelja HRT-a, na čiji prijedlog Vijeće bira ravnatelje podružnica. (hina/metro-portal)

12.01.2010. 15:35:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh