« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
EH, DA SAM ..

Za čime zaposleni najviše žale

Gotovo svatko napravio je (ili nije) neke stvari za kojima žali, evo liste poslovnih grešaka

Budućnost može biti svijetla ako se suočimo s prošlošću
Budućnost može biti svijetla ako se suočimo s prošlošću (FreeDigitalPhotos)
Više o

žaljenje

,

novi posao

,

propuštene prilike

Nakon stotina intervjua s vodećim stručnjacima u raznim poslovnim područjima, Daniel Gulati prikupio je podatke i analizirao ih kako bi dobio listu poteza za kojim zaposleni najviše žale na profesionalnom planu. 

Najviše se žali za prihvaćanjem posla isključivo zbog novca, jer vrlo često ljudi, zaslijepljeni velikom plaćom, uzimaju poslove na kojima se zatim osjećaju nesretno i maštaju da ih što prije napuste.

Jednako tako, problematično je i davanje otkaza na vrijeme, dok vas posao još uvijek nije progutao, sažvakao i ispljunuo jadne i nemoćne. Godine provedene na poslu koji ne volite nećete nikada moći vratiti. 

Ništa manje stresna nije ni odluka o pokretanju vlastitog posla, a hrabrost koja je za to potrebna često nedostaje većini ljudi koji nakon toga žale što ipak nisu okusili čari rada za sebe.

Jedna od stvari za kojom se također često žali je uzalud utrošeno vrijeme tijekom studija koje je moglo biti iskorišteno za prikupljanje radnog iskustva koje bi kasnije u životu i karijeri bilo dragocjeno. 

Poslovne ponude koje se ponekad ukažu i čine se presmionima ili potpuno različitim od svega što ste do tada radili prilika su za nešto novo i čarobno, a često se to shvati dugo nakon odbijanja.

Psiholozi savjetuju da se ovakva kajanja iskoriste kao važne životne lekcije koje mogu puno pomoći u slučaju da se s njima suočimo, prihvatimo ih i naučimo što i kako trebamo napraviti u budućnosti kad se ponovno ukaže neka od takvih prilika. 

28.03.2013. 16:18:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tamara
    30.03.2013. 13:29
    Mislim da je kod nas sreća imati bilo kakav posao, a o ostalim segmentima što nam čini posao treba pričati kada izađemo iz ove grozne financijske i gospodarske recesije!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh