« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
1. SRPNJA

Yvo de Boer odlazi s čela UN-ove Konvencije za klimu

Ostavku je objavio poslije summita u Kopenhagenu koji je završio razočaravajuće, a brojni sudionici ocijenili su ga neuspjehom

(Getty Images)
Više o

Yvo de Boer

,

summit klima

,

summit Kopenhagen

,

UN klima

Nizozemac Yvo de Boer 1. srpnja napušta dužnost čelnog čovjeka UN-ova tijela za klimatske promjene, objavljeno je u četvrtak, dva mjeseca nakon svjetskog summita u Kopenhagenu koji nije donio sporazum u borbi protiv globalnog zatopljenja.

De Boer je od rujna 2006. bio izvršni tajnik UN-ove okvirne konvencije za klimatske promjene (UNFCCC) koja okuplja više od 190 zemalja, prenose agencije AFP i Reuters.

Ostavku je objavio poslije summita u Kopenhagenu koji je u prosincu završio razočaravajuće, a brojni sudionici ocijenili su ga neuspjehom.

"Bila je to teška odluka, no vrijeme je da se suočim s novim izazovom tako što ću se baviti klimom u privatnom sektoru i sa znanstvenicima", naveo je u priopćenju de Boer koji će raditi za konzultantsku tvrtku KPMG i surađivati sa sveučilištima.

Za agenciju Associated Press de Boer je rekao kako vjeruje da je nov sporazum na putu unatoč nezadovoljstvu iz Kopenhagena. Za pet mjeseci u Meksiku se trebaju opet okupiti predstavnici 193 država i pokušati dogovoriti sporazum o kontroli emisija stakleničkih plinova. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 15:17:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh