« Spektakli
objavljeno prije 13 godina
ADIOS

Youtube (napokon) skinuo pjesmu "Friday" sa svoje stranice

Iako nije još potpuno jasno koji je pravi razlog tomu, jedno je sigurno - naše uši napokon mogu odahnuti

Fotografija vijesti
Više o

YouTube

,

Justin Bieber

,

Rebecca Black

,

Friday

Ukoliko kojim slučajem nište proveli zadnjih nekoliko godina u tibetanskom samostanu i ako niste naša draga riječka kolegica, sigurni smo da ste čuli za Rebeccu Black i njezinu, da ne kažemo zloglasnu, pjesmu „Friday".

Svojevrsni internetski i kulturološki fenomen, koji je otkako se pojavio Youtube-u pogledan gotovo 170 milijuna puta, ovih je dana skinut sa te popularne stranice uz objašnjenje da se radi o kršenju autorskih prava pjevačice.

Ova 13-godišnjakinja, koju je čak i slavni Jay Leno pozvao kao gošću u svoju emisiju, vjerojatno nije ni sanjala (ne)popularnost kakvu je njezina pjesma postigla u tako kratkom vremenu. Rebecca će ostati zapamćena i kao osoba koja je uspjela „osvojiti" više mrzitelja na Internetu i od Justina Biebera.

Ako pokušati pogledati njezinu pjesmu na Youtube-u dočekati će vas poruka kako video više nije dostupan zbog povrede autorskih prava Rebecce Black.

Kako se doznaje, ranije ovog tjedna ARK Music Factory, tvrtka koja je vodila Youtube račun u ime Rebecce Black, počela je naplaćivati „posudbu" ovog spota 2.99 američkih dolara po gledanju. Iako još uvijek nije jasno što se točno dogodilo, sumnja se da je došlo do nesuglasica između tvrtke i Rebeccine obitelji.

Glasnogovornik Youtube-a rekao je za Techcrunch kako tvrtka shvaća autorska prava vrlo ozbiljno te da uvijek istražuju svaku prijavu da neki video na njihovim serverima krši ta prava.

Bilo je zabavno Rebecca. Nećeš nam nedostajati.

17.06.2011. 14:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh