« Glazba
objavljeno prije 12 godina
TVORNICA KULTURE 04.12.

Yann Tiersen za dva dana u Tvornici

Yann Tiersen u Zagreb stiže u sklopu 'Dust Lane' turneje na kojoj predstavlja svoj novi istoimeni album

Yann Tiersen
Yann Tiersen (Yann Tiersen promo)
Više o

Tvornica kulture

,

koncert

,

zagreb-info

,

Yann Tiersen

,

Dust Lane

,

Amelie

,

GoodBye Lenin

Na veliko veselje svih ljubitelja eksperimentalne glazbe, elektronike, rocka, klasike,  filma Amelie.... Yann Tiersen dolazi u Zagreb! Sjajnog francuskog kompozitora i glazbenika možemo vidjeti uživo s vrhunskom pratećom postavom 04. prosinca u Tvornici Kulture.

Glazbenu karijeru počeo je sviranjem klavira kada je imao četiri godine, zatim violinom u dobi od šest, kada je počeo pohađati klasičnu glazbenu školu. S trinaest godina odlučio je promijeniti svoju sudbinu, slomio je violinu u komadiće, kupio električnu gitaru i oformio rock sastav...

Dalju edukaciju Tiersen je dobivao kroz godišnji Transmusicales festival gdje je pratio nastupe grupa kao što su: Nirvana, Einsturzende Neubauten, Nick Cave & The Bad Seeds, The Cramps, Television, Suicide... Kada mu se, nekoliko godina kasnije, bend raspao, umjesto da krene u lov na nove glazbenike, kupio je jeftinu miksetu, osmotračni magnetofon i počeo sam snimati glazbu uz pomoć sintesajzera, semplera i ritam mašina, pretačući preko svojih novih kompozicija groovove sa starih ploča u lovu na loopove i orkestralne samplove koje će „posuditi".

Široj publici poznat je kao autor sjajne glazbe u genijalnom filmu "Amelie" i vrlo simpatičnom "GoodBye, Lenin!", ali Yann Tiersen je zapravo puno puno više od toga. Ovaj multitalentirani glazbenik izdao je 13 albuma, uglazbio nekoliko filmova, a u Zagrebu će predstaviti dio svog novog opusa u kojem rock postavu dopunjava virtuoznim "upravljanjem" analognim sintovima!

Tiersen u zagrebačku Tvornicu dolazi u sklopu turneje "Dust Lane", nazvane po novom album objavljenom u rujnu 2010. Rezultat je to dvogodišnjeg kreativnog procesa u kojem je Tiersen osim komponiranja pjesama odsvirao i sve instrumente osim udaraljki. Počelo je s akustičnim gitarama, mandolinom, banjom, buzukijem i dječijim setom bubnjeva na što su dodane električne gitare, bas i starinski analogni sintesajzeri iz Tiersenove post punk mladosti.

Na ovoj turneji ga prate Lukas Lonski i Felix Classen, nova glazbena senzacija koja Berlinsku scenu predstavlja svijetu. Duo je 2009. izdao album „Climbing On Branches" na kojem nježnom mješavinom gitara, bubnjeva i melankolične melodije podsjećaju na post rock grupu Sea And Cake, istodobno održavajući tužnjikavu atmosferu Radioheada. Na stranu s tim, glazba Lonskog i Classena je prva liga modernog popa. Otkriti ih znači zaljubiti se!

Svima koji očekuju da će koncert provesti sjedeći ili se stiskajući uz partnera na tonove glazbe koja je pratila životni put Amelie, znajte da osim nježnih melodija Yann sa bendom svira puno žešće i električnije/energičnije.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeli od 110 kn dostupne su u sustavu Eventima uključujući i prodajno mjesto Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7) te na blagajni Tvornice Kulture (Ljudevita Posavskog 1).

Toplo preporučamo dolazak na ovaj koncert i bogato glazbeno putovanje na kojem će vas voditi najbolji! Dođite i iznenadite se...Izađite s koncerta s osmijehom na licu!

Koncert počinje u 21 sat.

02.12.2010. 15:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh