« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
ANALIZA

Xiaomi je drugi proizvođač mobitela u SE Europi

Xiaomi je u Europi ostvario rast tržišnog udjela od 91% te zadržao treće mjesto vodećeg proizvođača pametnih telefona na svjetskoj razini

Xiaomi u snažnom rastu
Xiaomi u snažnom rastu (Arhiva)
Više o

prodaja

,

Xiaomi

Globalni tehnološki lider Xiaomi drži snažnu drugu poziciju vodećeg proizvođača pametnih telefona središnjoj i istočnoj Europi s godišnjim rastom od 80% te tržišnim udjelom od 27%, pokazuju podaci tvrtke Canalys za treći kvartal ove godine.

Xiaomi je u Europi ostvario rast tržišnog udjela od 91% te zadržao treće mjesto vodećeg proizvođača pametnih telefona na svjetskoj razini.

„Središnja i istočna Europa ključna su područja u segmentu Xiaomijeve globalne ekspanzije. U prethodnom smo kvartalu predstavili mnoštvo novih proizvoda kako bismo odgovorili na svakodnevne potrebe u ovim dvjema regijama", naglasio je Andrew Wong, generalni direktor Xiaomija za središnju i istočnu Europu te nordijske i baltičke zemlje. „Ostvarili smo višestruki rast naših performansi zahvaljujući svim naporima koje smo uložili kako bismo konsolidirali online i offline maloprodajni sustav te zahvaljujući nepokolebljivoj podršci naših poslovnih partnera. Ni u jednom trenutku nismo prestali s uvođenjem inovacija za sve korisnike u središnjoj i istočnoj Europi" dodao je Wong.

Xiaomi se u središnjoj i istočnoj Europi popeo za jedno mjesto gore i time postao drugi vodeći proizvođač pametnih telefona u drugom kvartalu 2020. godine. U istom je periodu, i to 8. kvartal zaredom, Xiaomi zadržao drugo vodeće mjesto u Poljskoj i Ukrajini s tržišnim udjelom od 29%, dok je u trećem kvartalu na ovim tržištima ostvario tržišni udio od 40%.

Svi Xiaomi uređaji u Hrvatskoj dostupni su u zagrebačkom i splitskom Mi Storeu te u sklopu online Mi Storea www.mi.hr, ovlaštenog distributera tvrtke Bijelić Co.

Za sve Xiaomi uređaje kupljene u sklopu online i fizičkog Mi Storea i/ili kod ovlaštenih distributera osigurava se i visokokvalitetan servis, garancija te softver na matičnom jeziku zemlje u kojoj je uređaj kupljen, što omogućuje maksimalnu pristupačnost i lakoću korištenja Xiaomijevih uređaja.

08.11.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh