« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
TREĆI DAN

Wu Tang Clan fantastično zatvorio Terraneo

Bez obzira na glazbeno opredjeljenje, nitko od oko 13.000 posjetitelja nije mogao ostati ravnodušan na energiju koja se širila iz prisutnosti osmorice klanovaca

Wu-Tang Clan, ne treba reći više
Wu-Tang Clan, ne treba reći više (Terraneo)
Više o

treći dan

,

Terraneo 2013

,

Wu Tang Clan

Jedna od najboljih i najprihvaćenijih novosti Terranea 2013. svakako je bila festivalska plaža u Minerskoj koja je zadnjeg dana Terranea odisala pozitivnom i opuštenom woodstock atmosferom. Chillout glazba sa Terraneo beach stagea zabavljala je stotine posjetitelja dok su se lagano pripremali za veliki završni tulum ovogodišnjeg izdanja festivala.

Na festivalskoj lokaciji, točnije u njenom kampu, Melita Sabljo, Auguste i Miki Solus u popodnevnim su satima nastupili na Akustika pozornici te time koncertno započeli zadnju večer Terranea. Terra stage su otvorili indie rockeri Cloud Nothings dok se za žestoke groove ritmove na Aqua stageu pobrinuo široj masi sve poznatiji srpski bend Svi na Pod.

Rasplesali su oko petstotinjak ljudi u publici i nagovijestili plesni pravac završne večeri Terraneo festivala. Nakon njih, The Cribsi su na Terri odsvirali pravi žestoki gitaristički koncert i opravdali status jednog od najboljih britanskih rock bendova u posljednjih deset godina. Festivalska lokacija se za vrijeme njihovog koncerta već lijepo popunila što je nagovijestilo da će i završne večeri Terraneo biti ponovno odlično posjećen kako i priliči najvećem domaćem ljetnom open air festivalu. Iznimno simpatičan mladi američki duo The Bots osvojio je publiku energičnim i iskrenim nastupom na Aqua stageu dok je Jan Kinčl Zero otvorio večer na Red Bull Music Academy stageu. Nakon njega, ljubitelje elektronske glazbe zabavljali su Eddy Ramich, Mad Mats i Kyodai dok su se odličnim koncertima na Aqua stageu predstavili My Buddy Moose, Darkwood Dub i Sevdah Baby.

A oko 22.30h, na glavni festivalski stage izašao je Aloe Blacc i pružio nam jedan od najboljih koncerata trećeg Terraneo festivala. Iako su mu tek 34 godine, Blacc u svom izričaju besprijekorno utjelovljuje najveća imena povijesti soul glazbe. Tako nas je na 90 minuta vratio u doba Staxa i Motowna te odličnom svirkom podsjetio kako je glazba zvučala u vrijeme Curtis Mayfielda, William DeVaughna, Otis Reddinga i Stevie Wondera.

Nakon Blaccove soul reminiscencije došlo je vrijeme za glavni događaj večeri - nastup cijele živuće postave Wu Tang Clana. Bez obzira na glazbeno opredjeljenje, nitko od oko 13.000 posjetitelja nije mogao ostati ravnodušan na energiju koja se širila iz prisutnosti osmorice klanovaca na glavnom stageu Terranea.

Uz nastup Prodigya dvije noći ranije, ovo je definitivno bio vrhunac festivala, a završna večer Terranea prošla je u znaku velikog soul & hip hop tuluma. Blond:ish i Dubfire, svojim DJ nastupima zatvorili su Terra stage i ostavili nekoliko tisuća neumornih fanova da jutro dočekaju zabavom u Azimutu i Ljetovanje stageu. Festival je već tradicionalno završen na trećem, ove godine Red Bull Music Academy Stageu gdje su prve zrake sunca pozdravili Eddy Ramich i Mad Mats fenomenalnim back 2 back nastupom te time i službeno zatvorili Terraneo 2013.

Treći Terraneo festival posjetilo je skoro 40.000 posjetitelja čime je i ova godina u potpunosti ispunila očekivanja organizatora.

10.08.2013. 20:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh