« Film
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
EKSKLUZIVNO

Woody Allen u Cannesu o Carli Bruni i novom filmu

Predstavljajući svoj novi film na filmskom festivalu u Cannesu, Woody Allen govori ekskluzivno za Metro zašto voli Pariz i Francuskinje...

Više o

Carla Bruni

,

Cannes

,

Woody Allen

,

filmski festival u Cannesu

,

Ponoć u Parizu

,

interview

Najava vašeg filma ne otkriva baš ništa o njegovoj radnji. Je li to namjreno?

Da, namjerno je, jer što manje ljudi znaju, bolje je. Želim da publika bude iznenađena pa u najavama uvijek dajem minimum informacija.

Ono što znamo jest to da Carla Bruni, prva dama Francuske ima ulogu u filmu....

Da, prije godinu dana doručkovao sam sa Sarkozyjem i Carlom i bila mi je tako lijepa i šarmantna da sam joj ponudio ulogu u nekom svom budućem filmu. Mislim da ima veliku karizmu. Odgovorila mi je da bi svakako to željela da bi se mogla jednog dana pohvaliti unucima da je glumila u mom filmu i pokazati im ga, ali je uvjet bio da ima malu ulogu jer nema dovoljno vremena za snimanje.

Jeste li zadovoljni njenim nastupom?

Mislim da je predivna. Za vrijeme snimanja novine su pisale da nisam sretan s njenom glumom i da sam izbrisao neke scene. To nije istina. Bila je jako dobra i s njom je bilo jednostavno raditi. Jednom je čak i njen suprug došao na snimanje i složio se samnom da se radi o rođenoj glumici.

Jeste li žalosni što neće doći u Cannes?

Jesam. Žao mi je jer bi i sama uživala. A i publika bi se razveselila, ali e-mailom mi je javila da nikako ne može doći iz osobnih razloga.

U vašem se filmu radi o povratku u prošlost. Kad biste se stvarno mogli vratiti u prošlost, gdje biste željeli ići?

Vratio bih se najradije u New York dvadesetih ili tridesetih godina prošlog stoljeća. Ali išao bih samo na jedan dan. Ne bi mogao preživjeti bez klima-uređaja, novokaina ili svog stomatologa.

Što to toliko volite kod francuskih glumica? U filmu još glume i Marion Cotillard i Léa Seydoux..

Sretan sam zbog toga jer su sve tri fantastično. Marion Cotillar je Francuskinja ali ona prelazi te granice. Ona je glumica i pripada cijelom svijetu. Odlična je umjetnica. Jako sam sretan što je pristala biti u mom filmu. Carla je šarmantna mada je imala malo posla, a Lea, ona je isto odlična glumica, vrlo karizmatična. Imao sam sreće, samo rado bih da sam ih imao još i više.

Izgleda da svi Amerikanci vole Pariz...

Svi su Amerikanci odgojeni tako da vole Pariz. Ja sam se u taj grad zaljubio i prije nego što sam ga prvi put posjetio, a to je bilo kad sam imao 30 godina. Poznavao sam ga iz filmova. Mislim da je Pariz vrhunac civilizacije: ima glazbu, umjetnost, hranu, vina, modu, knjižnice, arhitekturu. A najviše volim Pariz dok pada kiša.

Zašto vi osobno ne glumite u filmu?

Zato što sam prestar da glumim romantične likove, a to su jedini likovi koji me zanimaju. Ali imat ću malu ulogu u svom sljedećem filmu.

U intervjuima često kažete da ste lijeni. Ali snimate jedan film godišnje.

Ha, meni snimanje filmova nije težak posao, to mi je zabava. Okružen sam prekrasnim ženama, susrećem odlične glumce, putujem u Cannes... To izgleda kao posao, ali nije posao. Još uvijek imam vremena za sviranje klarineta, vremena za djecu, gledanje filmova i mnogo drugih stvari.

Znači li to da ćemo vas vidjeti u Cannesu i sljedeće godine?

Moguće je. Sve dok se ne moram natjecati s drugim filmovima, dolazit ću s veseljem.

 

12.05.2011. 12:04:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh