« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SUPER ZARADA

Windows 7 donio Microsoftu rekordne prihode

Microsoftov odjel zabave, koji uključuje poslovanje vezano za Xbox, zabilježio je pak pad prihoda s 3,3 na 2,9 milijardi dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Microsoft

,

Windows 7

Uspješno lansiranje novog operativnog sustava Windows 7 katapultiralo je prihode Microsofta na rekordnu razinu u drugom tromjesečju fiskalne 2009., izvijestio je taj softverski gigant.

Microsoft je u četvrtak izvijestio o neto dobiti od 6,7 milijardi dolara, što je 60 posto više u odnosu na godinu ranije. Prihodi su mu porasli za 18 posto na 19 milijardi dolara.

"To je rekordno tromjesečje odjela Windowsa", kazao je Kevin Turner, izvršni direktor Microsofta u priopćenju. "Oduševljeni smo reakcijama potrošača na Windows 7 i entuzijazmom tvrtki u prihvaćanju tog sustava".

Kompanija je priopćila da je u drugom tromjesečju fiskalne godine koje je završilo 31. prosinca 2009. prodala preko 60 milijuna licenci za Windows 7.

To je pomoglo odjelima Windows i Windows Live da ostvare prihode od 6,9 milijardi dolara, što je povećanje za oko trećinu u odnosu na isto razdoblje godine ranije.

Microsoftov odjel zabave, koji uključuje poslovanje vezano za Xbox, zabilježio je pak pad prihoda s 3,3 na 2,9 milijardi dolara, dok su prihodi odjela Business Division također pali, sa 4,88 na 4,74 milijarde dolara. (hina/metro-portal)

29.01.2010. 11:48:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh