« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
kup uefa

Werder ipak prošao u finale

Unatoč dva zgoditka Ivice Olića, HSV nije prošao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Mladen Petrić

,

Ivica Olić

,

Kup Uefa

,

HSV Werder

Nogometaši Werdera izborili su plasman u finale Kupa Uefa nakon što su u Hamburgu pobijedili HSV 3:2 i tako nadoknadili poraz od 0:1 iz prvog susreta odigranog u Bremenu. Oba pogotka za HSV postigao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić.

Werder će u finalu igrati protiv ukrajinskog Šahtara koji je pobijedio kijevski Dynamo 2:1, nakon što je prvi dvoboj završio 1:1.

HSV je sjajno otvorio utakmicu i već u 13. minuti je došao do prednosti pogotkom Ivice Olića. Bio je to osmi pogodak hrvatskog napadača u Kupu Uefa. Usprkos porazu iz prve utakmice i ranom minusu u večerašnjem ogledu, Werder se nije predavao i hrabrom igrom je priredio veliki preokret. Gosti su nanizali tri gola, a strijelci su bili Diego (29), Pizarro (66) i Baumann (83).

Ivica Olić je svojim drugim golom na utakmici u 88. minuti vratio domaćinu tračak nade, no u preostalom vremenu HSV nije uspio postići još jedan pogodak koji bi ga odveo u finale. Olić i Mladen Petrić su odigrali cijeli susret za HSV, dok Jurica Vranješ nije bio u krugu kandidata za sastav Werdera.

U finalu Kupa Uefa 20. svibnja u Istanbulu igrat će Šahtar i HSV.

HSV - WERDER 2:3

HAMBURG. Hamburg Arena. Sudac: Frank De Bleeckere (Belgija);

Strijelci: 1:0 Olić (13), 1:1 Diego (29), 1:2 Pizarro (66), 1:3 Baumann (83), 2:3 Olić (88)

Žuti kartoni: Silva, Jarolim / Diego, Naldo, Almeida

Crveni kartoni:

HSV: Rost - Alex Silva (od 72. Benjamin), Gravgaard, Demel (od 63. Boateng), Mathijsen - Jansen (od 77. Aogo) - Jarolim, Pitroipa, Trochowski - Petrić, Olić

WERDER: Wiese - Boenisch, Mertescacker (od 54. Prodl), Baumann, Naldo - Fritz, Frings, Diego, Ozil - Rosenberg (od 62. Almeida), Pizarro.

08.05.2009. 08:16:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh