« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Humanizam "trenutno ne bi bio mudar"

Washington neće ukinuti embargo Kubi bez obzira na uragane

Condoleezza Rice u Maroku
Condoleezza Rice u Maroku (AFP)
Više o

SAD

,

Kuba

,

Condoleezza Rice

,

uragan

,

embargo

Sjedinjene Države nisu spremne ukinuti embargo Kubi, izjavila je u nedjelju američka državna tajnica Condoleezza Rice, koja boravi u posjetu Maroku, nakon što je Kuba zatražila pomoć u borbi s posljedicama uragana Gustava.

"Mislim da zamisao o ukidanju embarga trenutačno ne bi bila mudra", rekla je Rice.

Kubanci su, naime, u subotu pozvali SAD da im ukine embargo kako bi se američkim udrugama omogućilo da im pomognu onima koje je pogodio Gustav.

"Ako američka Vlada uistinu ima volju surađivati s kubanskim narodom nakon tragedije koju je prouzročio uragan, od nje tražimo ukidanje embarga", stoji u priopćenju kubanskoga Ministarstva vanjskih poslova.

Washington je gospodarski embargo protiv te komunističke države uveo godine 1962., a iznimka su prehrambeni prozvodi i lijekovi.

Uragan Gustav prije tjedan dana opustošio je zapadni dio Kube, no pred naletom novoga snažnog uragana Ikea u nedjelju ujutro spremno je za evakuaciju s istočnog dijela zemlje nekoliko stotina tisuća Kubanaca. S obzirom na to da bi središte uragana trebalo proći istočnim dijelom Kube u noći na ponedjeljak, s tog bi područja trebalo evakuirati oko 224.000 stanovnika. (HINA)

07.09.2008. 21:12:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh