« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
odoše ...

Warner Music skida spotove s You Tubea

Madonna, Peppersi i Metallica samo su neki kojih više neće biti na YouTube

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

you tube

,

Warner Music You Tube

,

You Tube Metallica

,

You Tube Madonna

Warner Music počeo je povlačiti spotove svojih zvijezda s You Tubea jer su protekli vikend propali pregovori s tom internetskom stranicom u vlasništvu Googlea.

Taj bi potez mogao utjecati na spotove umjetnika poput Madonne, Metallice i Red Hot Chili Peppersa, ali u ponedjeljak su obožavatelji još mogli pronaći dosta materijala tih zvijezda.

Warnerova odluka dolazi u vrijeme kad se glazbenom industrijom širi razočaranje zaradom koju You Tube generira oglašavanjem uz spotove popularnih glazbenika.

Prema tekstu u Wall Street Journalu od ponedjeljka, vodeće glazbene kompanije zarade znatno manje na You Tubeu nego na drugim sličnim ugovorima koje imaju s MySpaceom i AOL-ovim glazbenim internetskim adresama.

Warner Music, Universal Music, Sony BMG i EMI postigli su prije dvije godine sporazume prema kojima oni za svaki video koji netko gleda na You Tubeu dobivaju malu naknadu i još dio zarade od oglašavanja, a sad traže više.

U Warnerovu priopćenju kaže se: "Mi jednostavno ne smijemo prihvatiti uvjete koji ne kompenziraju adekvatno i pošteno pjevače, tekstopisce, tvrtke i izdavače". (hina/metro-portal)

22.12.2008. 19:59:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh