« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Warner Bros je podržao Sonyjev Blu-Ray DVD

SONY je uspio pobijediti u ratu s konzorcijem HD-DVD-a
SONY je uspio pobijediti u ratu s konzorcijem HD-DVD-a
Više o

Warner Bros

,

Blu-Ray

,

Sony

,

HD-DVD

KONZORCIJ koji promiče HD-DVD standard videa visoke rezolucije otkazao je u nedjelju navečer sve promotivne aktivnosti na sajmu elektronike u Las Vegasu nakon što je studio Warner Bros odlučio poduprijeti konkurentski DVD standard Blu-Ray. Promatrači smatraju da otkazivanje promocije na najvećem sajmu kućne elektronike na svijetu - Consumer Electronics Showu (CES) - predstavlja priznanje poraza konzorcija HD-DVD-a, u kojem su osim ostalih Toshiba, Microsoft i Intel.

Pobjednički standard
Standard Blu-Ray izumio je Sony, a podupiru ga Panasonic i Samsung. Nakon odluke Warner Brosa, pet od sedam velikih holivudskih studija podupire format Blu-Ray, a samo Paramount i Universal podupiru HD-DVD.

- Mislim da je rat gotov. HD-DVD je izgubio. Igra je završena za Toshibu i ostale tvrtke - rekao je Robin Harris, analitičar Data Mobility Groupa. Analitičar Tom Coughlin vjeruje da odluka Warner Brosa osigurava Blu- Ray tehnologiji nedostižnu prednost. Sony, koji je u sličnim okolnostima osamdesetih godina poražen kad je njegov video format Beta izgubio od konkurentskog VHSa, ovoga puta je definitivni pobjednik. Od ostalih novosti, kompanija je priopćila da se udružila s mrežom Skype kako bi omogućila korisnicima njihove nove prijenosne igraće konzole Play Station Portable besplatno ili jeftino telefoniranje diljem svijeta. 


Piše: HINA
08.01.2008. 19:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh