« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
VELIKA POTRAŽNJA

Vuvuzele - Kinezi dočekali novu priliku za zaradu

Oko 90 posto vuvuzela koje živciraju navijače i igrače na SP-u u Južnoj Africi proizvedeno je u Kini

vuvuzele
vuvuzele (Wikipedia)
Više o

SP 2010.

,

proizvodnja

,

međunarodni dan života

Kineska tvornica koja proizvodi omražene vuvuzele objavila je da namjerava značajno povećati proizvodnju jer su narudžbe te plastične stvarčice iz Južne Afrike višestruko porasle.

Kinezi tvrde da je oko 90 posto vuvuzela proizvedeno u njihovoj zemlji, a najveća je tvornica Ninghai Jiying u istočnokineskom gradu Ningbou.

"Prvu vuvuzelu smo napravili 2001., ali tada prodaja nije išla dobro. Pokušali smo vuvuzele prodavati navijačima za vrijeme SP-a u Njemačkoj prije četiri godine, no prodali smo ih jako malo. Kada je Južna Afrika dobila domaćinstvo SP-a, znali smo da smo uspjeli", kazao je direktor tvornice.

Dodao je da je od siječnja do travnja tvornica svakodnevno proizvela 10.000 vuvuzela, a sada će se proizvodnja povećati na 25.000. Ljubiteljima nogometa u Južnoj Africi i njihovu sluhu očito se loše piše.(hina/metro-portal)

>>Vuvuzele su primarno medicinski problem

22.06.2010. 14:56:36
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  jan
  23.06.2010. 12:07
  glupe vuvuzele samo uništavaju prvenstvo
 2. avatar
  ciro
  23.06.2010. 13:35
  ne razumijem zasto se radi takav problem oko vuvuzela. samo zato jer mi na to nismo navikli? zasto bi paljenje baklji i razno posprdno, ustacko skandiranje bilo normalno? neka samo zvižde, nikoga ne vrijeđaju.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh