« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
OTKAZANI LETOVI

Vulkanski pepeo stigao i do azijskih aerodroma i hotela

Kaos u zračnom prometu, uzrokovan oblakom vulkanskog pepela s Islanda, zahvatio je u subotu i Aziju, a hoteli od Pekinga do Singapura prepuni su putnika čiji su letovi otkazani

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Azija

,

vulkanska prašina

Deseci linija prema Europi otkazani su u zračnim lukama od Sydneya do Tokija i New Delhija, uzrokujući milijunske štete zrakoplovnim tvrtkama, ali donoseći profit hotelima u koje su smješteni putnici na prisilnom zaustavljanju u Aziji što bi moglo potrajati i do tjedan dana.

U Singapuru, glavnoj tranzitnoj točki za letove prema Europi, otkazana su u subotu 22 leta. Singapore Airlines navodi da pri smještaju u hotele prednost imaju stariji putnici i djeca te da se osjeti nestašica slobodnih soba. Ta zrakoplovna tvrtka plaća putnicima dva noćenja, oko 300 dolara po noći, prema lecima koji se dijele putnicima.

Najmanje 70 letova iz Indije, većinom prema europskim odredištima, otkazano je u petak, a zrakoplovne vlasti nastavljaju otkazivati letove i za vikend. Zbog toga će gubitak avioindustrije narasti na oko milijardu dolara, upozoravaju oni.

Kineski mediji izvještavaju o dugim redovima u tamošnjim zračnim lukama gdje putnici pokušavaju zamijeniti već kupljene karte, a zrakoplovne tvrtke pokušavaju pronaći raspoložive hotele za njihov smještaj. (hina/metro-portal)

17.04.2010. 14:24:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh