« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina

Vukovarski klinci i ljeto na Prviću

Četrdesetak djece oove će godine osjetiti sol u kosi i vrućinu Prvića

(Marija Mihić, CROPIX)
Više o

ljetovanje Prvić

,

vukovarska djeca

,

Društvo naša djeca

Šibenski gradonačelnik Ante Županović ispratio je jutros na otok Prvić skupinu od 40-tak djece iz Vukovara koji će u odmaralištu Društva naša djeca na tom otoku provesti sedam dana.

Gradonačelnik je za ljetovanje vukovarske djece iz tekuće pričuve gradskog proračuna Šibenika osigurao 100.000 kuna. Nakon ove grupe na Prviću će ljetovati još jedna skupina djece, a njihov boravak u Šibeniku dogovoren je s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom.

Šibenski gradonačelnik Županović najavio je da će Šibenik uskoro potpisati Povelju prijateljstva s Vukovarom i Dubrovnikom. "Ta tri grada heroja povezuje zajedničko iskustvo", naglasio je gradonačelnik Šibenika.

Na pitanje je li istina da je gradonačelnica Vodica, grada koji vodi sudski spor o vlasništvu nad odmaralištem koje koristi Društvo naša djeca u Prvić Luci, ishodovala sudsku zabranu o korištenju tog prostora, Ante Županović je istaknuo da nije bilo loše namjere.

"Zabranu korištenja gradonačelnica Branka Juričev Martinčev je odmah ukinula, a sve na dobrobit djece iz Vukovara", zaključio je Županović dodajući da je zabrana plod nesporazuma.

Izvor: Hina

10.07.2009. 13:04:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh