« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POTPISANI UGOVORI

Vukovar dobiva gradski odvodni sustav

Potpisani su ugovori o gradnji gradskoga odvodnog sustava u Vukovaru u vrijednosti od 52 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Vukovar

,

DAAD

,

Lazarevo

,

OSRH

Ugovor o sufinanciranju, suradnji u projektu i izgradnji sustava odvodnje grada Vukovara, ukupne vrijednosti 52 milijuna kuna, potpisali su danas Hrvatske vode, grad Vukovar, vukovarsko-srijemske općine Borovo, Bogdanovci, Trpinja i Tompojevci te gradski Vodovod.

Gradnja gradskoga sustava odvodnje dio je projekta "Unutarnje vode" o provedbi kojega je 2007. potpisan sporazum o 100 milijuna eura zajma između hrvatske vlade i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, podsjetio je u tijeku potpisivanja ugovor generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić. Podsjetio je i kako će se vladinom odlukom 45 posto zajma vraćati iz državnog proračuna, 25 posto od izvornih prihoda Hrvatskih voda i 30 posto od krajnjih korisnika.

Vukovarski projekt predviđa gradnju odvoda ukupne dužine 6,6 kilometara te triju kišnih i četiriju crpnih stanica. Radove, procijenjene na 37,5 milijuna kuna, koji bi trebali početi 1. kolovoza i završiti u studenome 2011., izvodit će austrijska tvrtka "Swietelsky" i zagrebački GIP "Pionir".

Po riječima Jadranka Husarića, kad dogodine završi gradnja sustava odvodnje, počet će gradnja gradskog pročišćivača otpadnih voda, koja će stajati 25 milijuna kuna, a financirala bi se iz fondova EU-a.

"Riječ je o jednom od kapitalnih projekata za građane Vukovara koji će tako dobiti sustav odvodnje 21. stoljeća", kazao je gradonačelnik Željko Sabo.

Direktorica Vodovoda grada Vukovara Milica Zebec istaknula je kako će Vukovarci u povratu novca za gradnju odvodnog sustava sudjelovati tako da će im voda poskupjeti za jednu kunu.

Predstavnici Hrvatskih voda potpisat će danas u Iloku ugovor o sufinanciranju izgradnje dovodnog kolektora i gradskog pročišćivača otpadnih voda, vrijedan oko 19 milijuna kuna, te ugovor s izvođačima radova na tom projektu, konzorcijem u kojem su austrijska tvrtka "Alpinebau", "Osijek Koteks", "Vodogradnja" d.d. Osijek i "Vodovod Osijek". Vrijednost radova procijenjena je na oko 14,9 mlijuna kuna.(hina/metro-portal)

22.07.2010. 14:31:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh