« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BORBA S NEPOGODAMA

Vukelić u Baranju poslao još 200 vojnika, sve spremno za evakuaciju

Na područjima ugroženima od poplave sada više od 400 vojnika, a u pripravnosti je pet posebnih namjenski organiziranih snaga s više od tisuću pripadnika Oružanih snaga RH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/CROPIX)
Više o

vojska

,

Branko Vukelić

,

evakuacija

,

Franz Schubert

Ministar obrane Branko Vukelić donio je danas odluku da se na poplavom ugroženo područje Baranje, u blizinu Beloga Manastira upute nove namjenski organizirane snage (NOS) Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH), odnosno 200 vojnika, desetak transportnih kamiona za prijevoz (evakuaciju) stanovništva i materijalnih sredstava te ostala potrebna inženjerijska i logistička sredstva.

U priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) stoji da je ministar Vukelić donio odluku na temelju današnjega zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Podsjeća se da su 2. lipnja na područje Oriovca upućene prve namjenski organizirane snage s ukupno 200 pripadnika Hrvatske kopnene vojske - vojnici, inženjerijski vod s potrebnim strojevima, opremom i čamcima, te desetina veze, opskrbe i saniteta koji su još na terenu. Navodi se da je na područjima ugroženima od poplave sada više od 400 vojnika, a u pripravnosti je pet posebnih namjenski organiziranih snaga s više od tisuću pripadnika Oružanih snaga RH. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 16:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh