« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZA SADAŠNJOST I BUDUĆNOST

Vukelić potvrdio potpisivanje vojnog sporazuma sa Srbijom

Sporazum je kratko komentirao i predsjednik države Ivo Josipović, rekavši da je dobrodošao svaki dogovor koji jača mir i sigurnost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Srbija

,

vojska

,

Hrvatska

,

Branko Vukelić

,

Dan oružanih snaga

,

Ivo Josipović

Ministar obrane Branko Vukelić u četvrtak je u Zagrebu potvrdio da će idući mjesec Hrvatska i Srbija potpisati vojni sporazum.

Vukelić je u razgovoru s novinarima na svečanoj akademiji u povodu Dana Oružanih snaga RH ocijenio da obrambeni sporazum sa Srbijom znači stabilizaciju odnosa. Sporazum govori o sadašnjosti i budućnosti, a budućnost Hrvatske, stabilnost i mir u njoj uvjetovani su stabilnošću Srbije i njezinim putem prema euroatlantskim integracijama, rekao je ministar obrane. Hrvatska kao vodeća zemlja i regiji ima zadaću i dužnost da pomaže i potakne sve zemlje u regiji da postanu članicama EU-a i NATO-a, dodao je Vukelić.

Sporazum je kratko komentirao i predsjednik države Ivo Josipović, rekavši da je dobrodošao svaki dogovor koji jača mir, sigurnost i suradnju Republike Hrvatske. Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac izjavio je za najnoviji broj beogradskog tjednika "Nin" od četvrtka da će tijekom lipnja predstavnici tog ministarstva boraviti u Zagrebu gdje bi trebao biti potpisan sporazum o suradnji u području obrane.

"Nakon svih ratova prvi put se bilateralno sastaju 'vojske' Srbije i Hrvatske i potpisujemo sporazum o suradnji u području obrane. To je povijesni čin. Konačno ćemo staviti točku na mračnu prošlost koju ne smijemo zaboraviti, i koja treba biti nauk kako da surađujemo u budućnosti", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je istaknuo kako sama činjenica da će Hrvatsku posjetiti kao ministar obrane pokazuje da je želja obiju strana da se napokon neke stvari promijene na bolje. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh