« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SREĐIVANJE ISPITA

Indeks 4: USKOK podignuo optužnicu

U priopćenju, objavljeno je danas poslijepodne na internetskim stranicama Državnog odvjetništva RH (DORH), objavljeni su samo inicijali optuženih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

USKOK

,

optužnica

,

ispiti

,

Iran Air

USKOK je u predmetu Indeks 4 na Županijskome sudu u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, protuzakonitog posredovanja i poticanja na protuzakonito posredovanje.

U priopćenju, objavljeno je danas poslijepodne na internetskim stranicama Državnog odvjetništva RH (DORH), objavljeni su samo inicijali optuženih - V.K. (1965.), J.R. (1955.), I.S. (1980.) i A.M.O. (1978.).

U optužnici se A.M.O., student na Fakultetu prometnih znanosti, tereti da se u prvoj polovici 2008. u Zagrebu dogovorio s I.S. da mu osigura upis prolaznih ocjena bez regularnog polaganja ispita iz pet predmeta. Nakon toga predao mu je indeks i 2600 eura, od čega je I.S. zadržao 300 eura.

Osim toga, I.S. se s V.K., inače višim predavačem na Fakultetu prometnih znanosti, dogovorio da za novčanu nagradu osigura A.M.O., bez stvarnog polaganja ispita, upis ocjena kod drugih profesora, na što je V.K. i pristao te od I.S. dva puta uzeo ukupno 2300 eura.

Tako su, na traženje V.K., J.R. i još jedan profesor na spomenutom fakultetu upisali A.M.O. ocjenu dovoljan, a V.K. mu je upisao ocjenu dobar iako nije stvarno polagao ispite, navodi se u priopćenju USKOK-a o optužnici u predmetu Indeks 4. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 19:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh