« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Vučedol kandidat za 'Zlatnu jabuku'

Nagradu "Zlatna jabuka" već su od hrvatskih gradova dobili Dubrovnik i Split.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić, CROPIX)
Više o

kulturna baština

,

vučedolska kultura

,

nagrada Zlatna jabuka

,

Tijani Haddad

,

zaštićeni spomenici kulture

Arheološko nalazište Vučedol i prapovijesna vučedolska kultura bit će kandidirani za uglednu svjetsku turističku nagradu "Zlatna jabuka" za 2010., potvrdio je Tijani Haddad, predsjednik Svjetskog udruženja turističkih novinara - FIJET.

Govoreći na konferenciji za novinare u Dvorcu Eltz nakon obilaska Arheološkog lokaliteta Vučedola, predsjednik FIJET-a Haddad rekao je kako mu je poznat projekt obnove vukovarske kulturne baštine i vučedolskog nalazišta te izgradnje Muzeja vučedolske kulture.

"Vjerujem da ćemo za dvije godine, kad taj projekt treba biti gotov, vidjeti i konkretne rezultate", poručio je Haddad.

Članica Izvršnog odbora FIJET-a Tina Čubrilo izrazila je uvjerenje kako će Vučedol biti dobitnik "Zlatne jabuke", koja je, kako je rekla, svojevrstan turistički novinarski Oscar. Ocijenila je kako bi se to priznanje 2010. savršeno poklopilo sa završetkom projekta izgradnje Arheološko-turističkog parka Vučedol, najavljenim za tu godinu.

Svjetska asocijacija turističkih novinara okuplja više od 1000 članova iz cijelog svijeta i djeluje više od pola stoljeća. Od 17. do 23. listopada u Sloveniji će biti održan jubilarni 50. kongres FIJET-a. (metro-portal/hina)

25.09.2008. 10:09:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh