« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Predsjednik pogledao karikature i stećke

Stjepan Mesić obišao je izložbe u Klovićevim dvorima

Predsjednik je pogledao odljeve originalnih stećaka
Predsjednik je pogledao odljeve originalnih stećaka (Bruno Konjević, CROPIX)
Više o

Galerija Klovićevi dvori

,

Predsjednik Mesić

,

retrospektiva karikatura

,

izložba Stećci

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je jučer dvije izložbe u Galeriji Klovićevi dvori - Retrospektivu karikaturista Ota Reisingera i izložbu "Stećci" o tom jedinstvenom dijelu kulturne baštine ovih krajeva.

Mesić je rekao da radovi Ota Reisingera pokazuju kako je on slikar, crtač i novinar, ali i političar. On nije političar koji bi imao funkciju, ali je pratio politiku i uvijek bio aktualan, ustvrdio je Mesić, dodavši da "koliko god tvrdi da se nije bavio politikom, njegovi ga radovi demantiraju".

Govoreći o izložbi stećaka, Mesić je rekao da je šteta što ona nije bila ranije upriličena i što nemamo stalni postav stećaka gdje bi oni bili zaštićeni od uništavanja.

Zaslugom autora izložbe dobili smo uvid u sačuvane originalne stećke, odljeve i fotografije Toše Dabca snimljene u vrijeme dok su stećci još bili u vrlo dobrom stanju, napomenuo je.

Mesić je izložbe razgledao u društvu ravnateljice Galerije Klovićevi dvori Vesne Kusin, Ota Reisingera, autora njegove retrospektive Frana Dulibića i autorice izložbe o stećcima Jasminke Poklečki Stošić.

Retrospektiva Ota Reisingera traje od 2. do 28. rujna, a izložba "Stećci" od 4. rujna do 2. studenog. (metro-portal/hina)

25.09.2008. 10:17:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh